بی‌میلی شرکت‌های بزرگ صنعتی به سرمایه‌گذاری‌های نو

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه شرکت‌های بزرگ صنعتی علاقه‌ای به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان ندارند، گفت: با قانون جهش دانش‌بنیان و بحث اعتبار مالی آنها، انگیزه برای شرکت‌های بزرگ ایجاد شده است، اما کافی نیست، چون سیاستگذاری‌های اصلی کشور محرک صنایع بزرگ و تجارت برای حرکت به سمت دانش‌بنیان‌ها نبوده و در دورهمی خود از رانت و منابع استفاده می‌کنند.

به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از آنا، افشین کلاهی، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: مهمترین مانع پیش‌روی دانش‌بنیان‌ها، سیاستگذاری‌های کلی در زمینه موضوعات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور بوده است که موجب شده تا هم ارتباطات بین‌المللی برقرار نشود و هم آنکه موج مهاجرت گسترده وجود داشته باشد.

ریسک سرمایه گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان بالاتر است

وی افزود: شرایط کنونی موجب شده تا کشور نتواند در زنجیره ارزش جهانی قرار گیرد و شرکت‌های بزرگ نیز علاقه چندانی به سرمایه‌گذاری به ویژه در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان ندارند. طبعا ریسک سرمایه گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان بالاتر است و صنایع بزرگ تمایل چندانی به پذیرش این ریسک ندارند.

کلاهی عنوان کرد: اکنون مشکلات پیش‌روی دانش‌بنیان‌ها نه در حوزه اقتصاد که خارج از آن است و به نظر می‌رسد که حل این مشکلات چندان ساده نباشد.

سهم عوامل متعدد در عدم رشد مناسب و بالندگی شرکت‌های دانش‌بنیان

وی گفت: اولویت‌های دیگری غیر از اقتصاد در دستور کار قرار گرفته است و این شرایط موجب شده تا دانش‌بنیان‌ها نیز مانند سایر بخش‌های اقتصادی با مشکلاتی در مسیر فعالیت خود مواجه باشند و اگرچه عوامل متعددی در عدم رشد مناسب و بالندگی دانش‌بنیان‌ها وجود دارد، اما مهمترین عامل و مانع در این مسیر فضای کلی حاکم بر اقتصاد کشور است که فضای فعالیت را برای فعالان این بخش مهم تنگ کرده است.

وضع قوانین خوب و ایجاد نهاد‌های مناسب برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیانی

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: با وجود آنکه قوانین درستی در حوزه دانش‌بنیانی در کشور تعریف شده است و نهاد‌های خوبی مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نواوری و شکوفایی ایجاد شده و مدیران خوبی هم داشته است، اما متاثر از وضعیت کلی اقتصاد کشور نتوانسته‌اند سهمی مناسب در اقتصاد داشته باشند.

مواجهه سال جهش تولید با اقتصادی ایزوله

وی درباره عدم تعامل و مشارکت راهبردی مابین شرکت‌های بزرگ و متقدم و شرکت‌های نوپای نوآور، عنوان کرد: این وضعیت نیز محصول سیاستگذاری‌های کلان است. در سال جهش تولید با اقتصادی ایزوله مواجه هستیم و شرکت‌ها و صنایع بزرگ در یک دورهمی در داخل کشور فعالیت می‌کنند و ارتزاق آنها از سیاستگذاری‌های حمایتی برای تولید داخل است. به جای حمایت از تولید شرایط استفاده از منابع داخلی و رانت فراهم شده است.

کلاهی تصریح کرد: حوزه فناوری ماهیت پرریسکی دارد و سرمایه‌گذاری در این حوزه پرخطر است بنابراین شرکت‌های بزرگ نیز تمایل زیادی به سرمایه‌گذاری در این حوزه ندارند.

باید توجیه اقتصادی لازم برای حرکت به سمت دانش‌بنیان‌ها را ایجاد کرد

وی افزود: واقعیت این است که در اقتصاد نمی‌توان دستور صادر کرد و به طور مثال به شرکت‌های بزرگ گفت که به سراغ دانش‌بنیان‌ها بروید بلکه توجیه اقتصادی لازم برای آنکه صنایع به دنبال دانش‌بنیان‌ها بروند باید وجود داشته باشد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: با قانون جهش دانش‌بنیان و بحث اعتبار مالی آنها، انگیزه برای شرکت‌های بزرگ ایجاد شده است، اما کافی نیست، چون سیاستگذاری‌های اصلی و کلان کشور محرک صنایع بزرگ و تولید و تجارت محصولات نو برای حرکت به سمت دانش‌بنیان‌ها نبوده و در دورهمی خود از رانت و منابع استفاده می‌کنند.

پایان پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
منبع
آنا

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا