محمدرضا دهقانی فیروزآبادی: ۸۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان‌ها معاف از مالیات می‌شوند

دکتر دهقانی با بیان این که ‌۸۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان‌ها معاف از مالیات شوند، معافیت آنها معادل ۸۰ میلیارد تومان خواهد شد، گفت: این در حالیست که معاونت علمی در سال گذشته ۱۲۰۰ میلیارد تومان معافیت مالیاتی لحاظ کرده لذا بخش اعظمی از این معافیتها به شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ تخصیص یافته است.

به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از خبرگزاری علم و فناوری، دکتر «محمدرضا دهقانی فیروزآبادی» معاون علمی رییس جمهور در ستاد نوآوری، فناوری واقتصاد دانش‌بنیان استان یزد که عصر روز شنبه در سالن کوثر استانداری یزد برگزار شد، با بیان این که معتقدیم منابع معاونت علمی باید توزیع استانی داشته باشد، گفت: براساس مطالعات انجام شده ۱۰ درصد شرکتهای دانش بنیان از ۹۰ درصد امکانات معاونت علمی برخوردار شده‌اند و بسیاری از شرکت‌ها از حمایت‌های معاونت علمی خبر ندارند در صورتی که ۱۱۰ نوع خدمت در معاونت علمی تعریف شده است.

وی گفت: موضوع تعیین برش استانی اقتصاد دانش‌بنیان در هر استان یک قرارداد است تا استانها براساس تعهدات استانی خود از منابع معاونت علمی برخوردار شوند و فرماندهی این موضوع در استانها نیز برعهده استانداران است.

دهقانی افزود: تنها مسیر استانی کردن و توزیع اقتصاد از این طریق است که به استانها اختیارات  مشخص داده شود و در قبال آن انتظارات مشخص شود.

وی تاکید کرد: معتقدیم شاخص ترین اقدام در جهت مردمی کردن حکمرانی، تسری دادن حکمرانی به استان‌ها است که در حوزه معاونت علمی، آن در مردادماه ابلاغ خواهیم کرد.

وی با اشاره به ۲۷۰۰ میلیارد تومان تعهدات باقیمانده از دوره قبل معاونت علمی ریاست جمهوری، گفت: معتقد به انجام تعهدات در تفاهم‌نامه‌ها هستیم لذا در قالب موافقت‌نامه و قراردادهای مشخص و شفاف، توزیع منابع خواهیم داشت.

معاون علمی رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش گفت: یک درصد از اقتصاد کشورمان دانش‌بنیان است و در همین راستا نیز رصد اقتصاد دانش‌بنیان در کشور را آغاز کرده و با جدیت دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به ادبیات بخش خصوصی در فعالیت‌های خود، گفت: تا وقتی کارآفرینان واقعی پای کار نیایند، متعهد به حمایت از آنها نخواهیم بود.

دهقانی از ایجاد سامانه خدمات معاونت علمی خبر داد و تاکید کرد: قانون ارزیابی دانش‌بنیان‌ها طی  هفته گذشته و پس از تلاش شش ماهه، عملیاتی شد و براساس آن دانش بنیان‌ها به سه دسته نوپا، نوآور و فناور دسته بندی می‌شوند و ملاک این دسته‌بندی، کار کردن روی موضوعی بالاتر از متوسط فناوری کشور جهت رفع مشکلات کشور است.

وی با بیان این که ‌۸۰ درصد شرکتهای دانش‌بنیان‌ها معاف از مالیات شوند، معافیت آنها معادل ۸۰ میلیارد تومان خواهد شد، گفت: این در حالیست که معاونت علمی در سال گذشته ۱۲۰۰ میلیارد تومان معافیت مالیاتی لحاظ کرده لذا بخش اعظمی از این معافیتها به شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ تخصیص یافته است.

دهقانی اظهار کرد: امسال ۵۰۰ میلیارد تومان کمک به صندوقهای صنایع خلاق پیش‌بینی شده ولی صنایع خلاق را صنایع نوآور می‎دانیم یعنی ترکیب خلاقیت و فناوری باید داشته باشند و مخاطب ما صنایعی هستند که حتماً فناوری داشته باشند لذا صنایع دستی زیبای کشورمان باید از سوی متولیان حوزه خود مورد حمایت قرار گیرند.

معاون علمی رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش نیز در مورد درخواست انجام مطالعات تکمیلی آبهای ژرف در استان یزد، گفت: با انجام مطالعات آبهای ژرف تنها در صورت مشارکت استانها و تعیین مدل اقتصادی آنها موافقت خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان یزد، «مهران فاطمی» استاندار یزد در این نشست با بیان این که در استان مجری سیاست‌های معاونت علمی است، گفت: تغییر رویکردهای عمیق معاونت علمی را دنبال می کنیم و خوشبختانه علمکرد دانش بنیانها و اقدامات صورت گرفته این حوزه در استان با جدیت رصد می‌شود.  

وی با اشاره به برگزاری ۲۹ جلسه ستاد نواوری استان در سال گذشته، گفت: قطعاً در قالب برنامه‌های تدوین شده، اقدام خواهیم کرد.

«اکرم فداکار» رئیس مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت استان یزد نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی، با اشاره به سهم ۲.۳ GDP‌ استان یزد در کشور، گفت: یزد در سال گذشته رتبه اول رشد اقتصادی در کشور را به خود اختصاص داد.

وی به رشد ۲۸.۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان استان یزد در یک سال گذشته اشاره و عنوان کرد: در حوزه صنایع خلاق‌ نیز ۵۴ شرکت در استان فعالیت دارند و از این حیث رتبه دوم کشور را داریم.

وی از فعالیت یک هزار شرکت در حوزه فناوری اطلاعات در استان خبر داد و گفت: یزد از استانهای پیشرو در حوزه امنیت اطلاعات است.

ایجاد شبکه مسئولان ویژه دانش‌بنیان دستگاه‌ها در استان یزد

فداکار با اشاره به ظرفیت نخبگانی بالای استان، در ادامه گفت: پارک علم و فناوری یزد از سال ۱۳۸۰ جزو پارک‌های برتر کشور است که هم اکنون ۵۰۰ شرکت فناور را تحت حمایت خود دارد.

وی با بیان این که اخیراً راه‌اندازی دفاتر نوآوری و فناوری شرکت‌های بزرگ را در پارک علم و فناوری یزد شاهدیم، اظهار کرد: بیش از ۶۰ شرکت در استان یزد مشمول ظرفیت‌های قانون جهش تولید هستند.

این مسئول از اختصاص ۴۵ هکتار زمین در مجتمع کاریزبوم جهت ایجاد پردیس فناوری کوثر برای آینده شرکتهای فناوری اطلاعات خبر داد و گفت: امروز تمام دانشگاه‌های استان دارای برنامه در زیست بوم فناوری استان هستند.

وی با بیان این که در یک سال اخیر شاهد راه‌اندازی مراکز فناوری و پردیس‌های علم و فناوری متعددی در استان بودیم، افزود: صندوق پژوهش و فناوری استان جزو صندوق‌های برتر کشور است.

وی با اشاره به راه اندازی اولین صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر در استان، گفت: در برنامه «یزد نوین» پیش بینی شده که سه صندوق سرمایه‌گذار خطرپذیر کشوری در استان یزد دایر شود.

فداکار در  بخش دیگری از سخنانش به برنامه‌های استان در راستای تکالیف استانی قانون جهس تولید دانش‌بنیان را تشریح و اظهار کرد: اختصاص ۵۲ میلیارد تومان برای طرحهای مهم و موثر حوزه دانش‌بنیان استان صورت گرفته است، تقویت سهمیه سهامداران دولتی در صندوق پژوهش و فناوری استان، ایجاد گمرک تخصصی و اختصاص مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان به حوزه دانش‌بنیان‌ها از جمله این برنامه‌ها بوده است.

وی از ایجاد شبکه مسئولان ویژه دانش‌بنیان دستگاه‌ها در استان خبر داد و گفت: طی سال گذشته ۵۰۰  میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ و ۳۵۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات تبصره ۱۵ به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان تخصیص یافته است.

وی از برگزاری رویدادهای متنوع و متعدد نوآوری و فناوری در استان نیز خبر داد و افزود: ذیل سند «یزد نوین»، برنامه‌ی «یزد بهره‌ور» نیز تدوین شده است.

فداکار از افتخارات استان در این حوزه طی سال گذشته به انتخاب یزد به عنوان یکی از استانهای برتر در تحقق شعار سال ۱۴۰۱ براساس ارزیابی‌های وزات کشور اشاره کرد.

انتهای پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
منبع
خبرگزاری علم و فناوری

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا