آشنایی با پیشران‌های موثر بر توسعه کارآفرینی در ایران: پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌ مدرس

این مجموعه با برخورداری از دو پردیس به وسعت ۶۰ هکتار در شمال شرق تهران در اتوبان بابایی و ۴.۶ هکتار در غرب تهران در بلوار پژوهش و تعریف منطقه جنوبی دانشگاه تربیت‌مدرس به‌عنوان منطقه فناوری مصمم است با تبدیل دانشگاه تربیت‌مدرس به دانشگاه کارآفرین نقش شایسته‌ای در اقتصاد محلی و ملی ایفا کند.

به گزارش کارآفرینی پرس، طرح تأسیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌مدرس در سال ۱۳۸۱ پیشنهاد شد. اساسنامه مرکز رشد به‌عنوان پیش‌نیاز تأسیس پارک علم و فناوری و اساسنامه پارک علم و فناوری پس از طی مراحل قانونی در سال ۱۳۸۲ در هیأت امنا دانشگاه تربیت‌مدرس مورد تصویب قرار گرفت و موافقت اصولی از وزارت عتف گرفته شد. در همان سال مرکز رشد دانشگاه تربیت‌مدرس با پذیرش ۱۸ واحد فناور فعالیت خود را آغاز کرد و به دنبال آن افتتاح رسمی پارک علم و فناوری مدرس در مرداد ۱۳۸۴، صورت گرفت.

روند افزایش تعداد واحدهای فناور تحت پوشش تا سال ۱۳۹۳ به دلیل محدودیت‌های مالی به‌کندی ادامه یافت. از اواخر سال ۱۳۹۳ با تغییر نگاه دانشگاه نسبت به فعالیت‌های پارک علم و فناوری و در راستای تبدیل‌شدن به دانشگاه کارآفرین دور جدید فعالیت‌های پارک با خرید ساختمان مرکز رشد در مجاورت دانشگاه آغاز شد.

چشم‌انداز

  • توسعه کسب و کارهای دانش بنیان از طریق تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی
  • دانشگاه به منظور تبدیل شدن به قطب کارآفرینی نوآورانه در سطح ملی،
  • همراه با نقش آفرینی در سطح بین‌المللی

ماموریت

  • حمایت از فرصت‌های کارآفرینانه در ایران از طریق ایجاد فضای استقرار برای شرکت‌های نوپا در مرکز رشد، تأمین بودجه، آموزش، مربیگری، و اتصال به اکوسیستم نوآوری‌های فناوری منطقه‌ای و بین‌المللی
  • تشویق و ترغیب شرکت‌های خصوصی در راستای توسعه محصولات نوآورانه از طریق ارائه خدمات مادی و معنوی و هموارسازی همکاری با مراکز آموزشی و پژوهشی
  • ایجاد محیطی نوآورانه با جذب و حمایت از کارآفرینان با تمرکز بر توسعه محصولات و خدمات علمی- فناوری و تجاری‌سازی تحقیقات علمی

اهداف

  • تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه و ایجاد ارزش افزوده بالا در زمینه اقتصاد دانش‌بنیان
  • استقرار صاحبان ایده و کسب‌وکارهای نوپا در محیطی متنوع، پویا، خلاق و نوآور با رعایت استانداردهای بین‌المللی
  • دستیابی به سازوکار شفاف و انعطاف‌پذیر توسعه فناوری در شرکت‌ها و واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد و پارک
  • افزایش قدرت رقابت و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان زایشی از دانشگاه تربیت مدرس
  • برقراری ارتباط و تعامل مؤثر و کارآمد دانشگاه، صنعت و جامعه و ارتقاء پژوهش‌های کاربردی در صنعت
  • جذب دانش فنی و سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در زمینه توسعه فناوری

محلی برای حرفه‌ای‌ها

پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس دارای دو پردیس در شرق و غرب تهران و ساختمان مراکز رشد واقع در خیابان کارگر شمالی است. این مجموعه دارای شش کارگروه تخصصی به شرح زیر است:

حوزه تخصصی فناوری؛
حوزه تخصصی علوم پایه؛
حوزه تخصصی سلامت و پزشکی؛
حوزه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی؛
حوزه تخصصی هنر؛
و حوزه تخصصی علوم انسانی.

ناحیه نوآوری مدرس محلی برای تبدیل ایده‌ها به نوآوری‌های موفق

نواحی نوآوری، کانونی برای فعالیت‌های دانش‌بنیانی و استارت‌آپی در اطراف دانشگاه‌ها هستند؛ به همین دلیل ایجاد این مراکز که نقشی تأثیرگذار در توسعه فناوری کشور دارند، به یکی از اولویت‌ها تبدیل‌شده است.

ناحیه نوآوری مدرس باهدف توسعه چارچوب مفهومی زیست‌بوم نوآوری کشور و به‌خصوص کلان‌شهر تهران در نظر دارد به کانونی برای فعالیت‌های نوآورانه فرهنگی، اجتماعی، تکنولوژیکی و اقتصادی در منطقه مورد هدف تبدیل شود.

این ناحیه، با محوریت مراکز دانشگاهی و علمی، سعی کرده اماکن و فضاهای اطراف پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس را به محل استقرار مناسبی برای فعالیت‌های نوآورانه تکنولوژیکی با نگاه ویژه به مباحث اجتماعی و فرهنگی تبدیل و تا درنهایت بتواند در اشتغال پایدار و اقتصاد دانش‌محور بر اساس اصول توسعه پایدار تأثیرگذار باشد.

این ناحیه که به Innovation Unicorn موسوم است، بیش از ۳۷۰ هکتار وسعت داشته و محدود به بزرگراه شهید چمران از غرب، خیابان کارگر شمالی از شرق، خیابان آزادی و خیابان شهید فاطمی از جنوب و بزرگراه جلال آل احمد و خیابان شهید گمنام از شمال است.

با توجه به حضور بازیگران متنوع و متعدد اکوسیستم نوآوری به‌عنوان المان‌های ارزشمند و مؤثر یک ناحیه نوآوری، تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای با حضور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شهرداری منطقه ۶ تهران و پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ امضا و تبادل شده است که مزایای سودمندی برای طرفین و به‌خصوص بازیگران این زیست‌بوم به همراه خواهد داشت.

برای آشنایی با پیشران‌های موثر بر توسعه کارآفرینی در ایران اینجا را کلیک کنید.

برای آشنایی با تاثیرگذاران دیگر، اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
خبرنگار
محمدعلی نژادیان
منبع
کارآفرینی پرس

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا