آشنایی با پیشران‌های موثر بر توسعه کارآفرینی در ایران: پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی

پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، اولین پارک غیر دولتی در ایران است که مجوز تاسیس (موافقت اصولی) آن در تاریخ 13 دی 1393 از دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و قناوری اخذ گردیده است.

به گزارش کارآفرینی‌پرس، پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، سعی بر آن دارد تا بتواند با استفاده از ظرفیت ها و زیر ساخت های عظیم موجود در دانشگاه آزاد اسلامی و جایگاه این دانشگاه به لحاظ سهم نسبتاً زیاد در تولید علم و فن آفرینی در جهت رشد و توسعه مهارت افزایی دانش محور و اقتصاد دانش بنیان موثر واقع گردد و همچنین بتواند با گسترش فعالیت های حرفه ایی، بستری مناسب برای هم افزایی علمی جامعه دانشگاهی در حوزه فناوری و بهره برداری بیشتر از توان علمی اساتید دانشگاهی، در جهت پیشبرد اهداف دانشگاه های نسل سوم (دانشگاه کارآفرین) و ارزش آفرینی حداکثری در این نهاد مقدس، فراهم آورد.

شایان توجه است، مدل اقتصادی این پارک به عنوان مدلی نو برای اولین بار در بین پارک ها اجرا شده است. در طراحی این مدل که با هدف برقراری ارتباط اثربخش با بخش خصوصی و صنعت در جهت کمک به توسعه زیست بوم کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی تدوین شده است، ارکان مختلف تجاری سازی و انتقال فناوری با ارائه خدمات تخصصی چون هدایت، نظارت، مشاوره سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان، به درستی در نظر گرفته شده است و می تواند به عنوان مدلی پربازده در بزرگ ترین پارک غیر دولتی کشور و منطقه، در توسعه اقتصاد دانش بنیان و تجاری سازی فناوری از کارکردهای لازم در عرصه رقابتی امروز برخوردار باشد.

چگونگی راه اندازی:

اولین پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، به‌عنوان اولین پارک غیردولتی، فعالیت خود را در تابستان ۱۳۹۵ با راه‌اندازی مرکز شماره (1)، (واقع در محله قلهک تهران)، آغاز کرد.

در ابتدای راه با جذب بیش از ۳۰ شرکت دانش‌بنیان، واحد فناور و صاحبان ایده، گام‌های مؤثری را در مسیر پشتیبانی از فعالان تجاری‌سازی، نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی برداشت.

ادامه راه:

در ادامه این روند، با تکمیل ظرفیت استقرار در مرکز شماره (1)، برای ایجاد ظرفیت‌های جدید، درنیمه اول سال ۱۳۹۶، مرکز شماره ۲، (واقع در پاسداران)، این مجموعه راه‌اندازی شد.

اهداف پارک علم و فناوری

  • پارک علم و فناوری دانشگاه آزداسلامی با وجود بیش از 900 واحد، هسته فناور و شرکت دانش بنیان مستقر در 100 مرکز رشد این دانشگاه در سراسر کشور با هدف حمایت، پشتیبانی، سرمایه گذاری و توسعه بیشتر خدمات تجاری در عرصه علمی و دانشگاهی تشکیل شده است.
  • از خدمات مهم این پارک شامل ارائه تسهیلات برای استقرار شرکت ها، نمونه سازی و سرمایه گذاری همچنین ارائه زیرساخت مناسب برای ایجاد کارگاه های صنعتی دانش بنیان می باشد.

ماموریت پارک علم و فناوری دانشگاه آزاداسلامی

مأموریت، چشم انداز و ارزشهای یک سازمان، فلسفه وجودی آن را بر همگان نمایان ساخته و مبدأ و مقصد آن مجموعه را مشخص می سازد. درک عمیق و واحد از این مفاهیم، می تواند زمینه را برای ارائه راهبردهای مناسب و منطبق با وظایف، اهداف و خطی مشی ها فراهم سازد. بدین ترتیب، بیانیه مأموریت، چشم انداز و اصول و ارزشهای بایسته پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دراین بخش تبیین می گردد.

  • ايجاد قطب علمي و فناوري ملي با تكيه بر قابليت هاي دانشگاه آزاد
  • کارآفرینی و تجاری سازی
  • توسعه گری و ارائه خدمات کسب و کار
  • اثرگذاری و جهت دهی رشد علمی و فناوری در جامعه
  • فراهم کردن شرایط لازم برای شرکتهای نوپا
  • ایجاد بستری جهت آموزش علمی و مهارتی برای  جذب در بازار کار و کسب مشاغل ارزشمند
  • کمک به توسعه فناوری های کاربردی

چشم‌انداز پارک علم و فناوری

  • دو سال پس از انقلاب فرهنگی ایران در روز 31 اردیبهشت ماه سال 1361 آیت ا… هاشمی رفسنجانی در خطبه نماز جمعه تهران برای اولین بار از طرحی به نام دانشگاه آزاد اسلامی سخن گفت. در حقیقت سخنان ایشان، نتایج رایزنی هایی بود که او و دکتر عبدا… جاسبی برای راه اندازی دانشگاه ازاد اسلامی انجام داده بودند.
  • در آذر ماه همان سال اساسنامه دانشگاه نوشته شد که بر اساس آن دانشگاه مؤسسه عام المنفعه ای معرفی گردید که همه هزینه های آن صرف امور مربوط به دانشگاه می شود.
  • اولین قلم کمک مالی به دانشگاه آزاد اسلامی و سرمایه اولیه این دانشگاه مبلغ یک میلیون تومان کمک امام خمینی (ره) بود.
  • اولین آزمون ورودی دانشگاه در اسفند ۶۱ با شرکت ۳۲ هزار داوطلب در شاهرود، اهواز، تبریز، تهران، رشت، زاهدان، کرمان، مشهد و یزد برگزار شد و حدود ۳ هزار نفر در رشته‌های راه و ساختمان، برق، مکانیک، فیزیک، ریاضی، شیمی، صنایع فلزی، نساجی و حسابداری پذیرفته شدند.
  • دانشگاه آزاد اسلامی همانند دیگر مؤسسات آموزش عالی در ایران، زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کند. نوع مدرک اعطایی به فارغ‌التحصیلان این دانشگاه، به صورت مستقل و از طرف دانشگاه آزاد اسلامی اعطا می‌گردد (با قید محل تحصیل).
  • دانشگاه آزاد اسلامی دارای 400 واحد در سطح کشورکه سومین دانشگاه جهان از نظر تعداد دانشجو، پنج میلیون فارغ التحصیل در دوره های مختلف، 10 میلیون متر مربع فضای آموزشی مسقف، هفتاد هزار عضو هیات علمی و مدرس تمام وقت و نیمه وقت و بزرگترین دانشگاه حضوری جهان، صرفه جویی ارزی برای کشور، بومی کردن نیروهای تخصصی، پرورش نیروهای سرآمد متخصص و علمی، تأسیس بیش از هزار خوابگاه دانشجویی، گسترش خدمات مشاوره دانشجوئی با بیش از 250 مرکز مشاوره فعال در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، اهتمام در فراهم کردن خدمات رفاهی برای دانشجویان می باشد و همچنین روزنامه فرهیختگان، خبرگزاری آنا و خبرگزاری ایسکانیوز به این دانشگاه وابسته هستند.

مرکز نوآوری‌ نوسازی تجهیزات واحد دماوند با هدف ایجاد بستری مناسب جهت استقرار هسته های فناور، شرکت‌های نوپا، استارت‌آپ‌ها، شتابدهنده‌ها و کلیه شرکت‌های فعال در زیست بوم فناورانه کشور در حوزه قطعه‌سازی و نوسازی تجهیرات با مساحتی بالغ بر 7000 متر مربع در خرداد ماه سال 1399 تاسیس گردید.

آدرس: تهران. خ شریعتی. دوراهی قلهک. خ پابرجا. بلوار آینه. خیابان گل یخ غربی. پلاک 1. بال غربی طبقه سوم

محل استقرار شرکت‌ها: تهران. خ شریعتی. دوراهی قلهک. خ پابرجا. بلوار آینه. خیابان گل یخ غربی. پلاک 1. بال غربی

برای آشنایی با پیشران‌های موثر بر توسعه کارآفرینی در ایران اینجا را کلیک کنید.

برای آشنایی با تاثیرگذاران دیگر، اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
خبرنگار
محمدعلی نژادیان
منبع
کارآفرینی پرس

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا