معاون شهردار اصفهان: اصفهان مرکز رقابت شرکتهای دانشبنیان است

معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ درصد شرکتهای دانشبنیان کشور در استان اصفهان مستقر هستند، گفت: این موضوع نشان میدهد که شهر و استان اصفهان در این زمینه مرکز رقابتی دارد و ناشی از ظرفیتهای کارآفرینی و نوآوری است که در شهر و استان وجود دارد.
به گزارش کارآفرینی پرس، سعید ابراهیمی با بیان اینکه یکی از مباحث بسیار جدی که بهعنوان توسعه اقتصادی در کشورها از آن یاد میشود، کارآفرینی و کارآفرینان در جامعه یا شهر است، اظهار کرد: در الگوهای استخدامی یک الگوی «دیگراستخدامی» و یک الگوی «خود استخدامی» داریم؛ دیگر استخدامی هنگامی است که کارمندی در اداره یا شرکتی استخدام میشود و برای فرد دیگری کار میکند و ارزشآفرینی میکند، اما در الگوی خود استخدامی فرد برای خودش کار ایجاد میکند که با مضمون کارآفرینی از آن نام میبریم.
وی با اشاره به اینکه بهطور تقریبی تمام کشورهای دنیا تلاش میکنند که این طبقه و فرهنگ کارآفرینی را بهعنوان یک ضرورت در شهر یا کشور خود ترویج دهند، افزود: شاخصی که متناسب با کارآفرین است، میزان اشتغال و شغلی است که از این طریق ایجاد شده است و اینکه چه میزان توانسته است به اقتصاد منطقه کمک کند، میتواند شامل حوزههای مختلف از جمله گردشگری، صنایع دستی یا صنایع مدرن باشد.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه شهر اصفهان بهلحاظ سبقه تاریخی کارآفرین بوده است، خاطرنشان کرد: کارآفرینان زیادی در شهر اصفهان طی ادوار گذشته داشتهایم، افرادی که با همین نگاه کسبوکارهای جدید را راهاندازی کردهاند و گاهی شکلگیری و غلبه توسعه صنعتی و شرکتهای بزرگ با زمینه کارآفرینی تضاد پیدا میکند و افراد متمایل به کار کردن در شرکتهای بزرگ میشوند.
وی ادامه داد: در قرن بیستویکم با ظهور شرکتهای دانشبنیان و نوآور، بنگاههای کوچک و متوسط، تفکر «کوچک زیبا» را دنبال میکنند، یعنی به جای اینکه سراغ شرکتهای بزرگی که انعطافپذیری کمی دارند برویم، به سمت شرکتهای کوچک و متوسط میرویم؛ این شرکتها چابکی و سرعت عمل دارند و زودتر متوجه تغییر و تحولات میشوند و میتوانند زودتر اقدام کنند که این تفکر با سبقه تاریخی ما در حوزه کارآفرینی همسو است، همچنین با ترویج فعالیتهای دانشبنیانی با زمینههای کارآفرینی و ایجاد ارزشافزوده و اشتغال در جامعه همسویی دارد.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ درصد شرکتهای دانشبنیان کشور در استان اصفهان مستقر هستند، افزود: این موضوع نشان میدهد که شهر و استان اصفهان در این زمینه مرکز رقابتی دارد و ناشی از ظرفیتهای کارآفرینی و نوآوری است که در شهر و استان وجود دارد.
وی گفت: نظام آموزش، تحصیلات تکمیلی و پژوهشی یکی دیگر از اجزای این زیستبوم است که میتواند در ترویج و ارائه آموزشهای مورد نیاز کمکدهنده باشد.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: نظام حقوق مالکیت معنوی از ایدهها و ثبت ایدهها حمایت میکند و نظام بازار و خرید محصول از شرکتهای کارآفرین؛ در واقع فرهنگ کارآفرینی و سیستم و نظام کارآفرینی نیازمند تعامل زیرسیستمها حمایت میکند، اگر این اتفاق رخ دهد، میتوانیم مجدد از این ظرفیت استفاده چندبرابری داشته باشیم و شرایط بهتری را ایجاد کنیم.
انتهای پیام/