محمدحسین بهشتی از نقش آفرینی ۶۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور خبر داد

مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی چترا

سرپرست معاونت نوآوری و تجاری‌سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از نقش آفرینی ۶۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان در اقتصاد کشور خبر داد.

به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از ایرنا، این مطلب را محمدحسین بهشتی در دومین همایش دوسالانه بومی سازی کاتالیست در صنعت پتروشیمی و پالایش که با حضور سیاستگذاران، مدیران شرکت های پتروشیمی و صنعتگران فعال در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی از ۲۲ تا ۲۵ دی ماه سال جاری در جزیره کیش و به همت شرکت دانش‌بنیان نفت و گاز سرو در حال برگزاری است، عنوان کرد.

وی گفت: ۹۵۰ شرکت از این ۶ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در اقتصاد کشور در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع وابسته فعالیت دارند که ۱۳ درصد از سهم کل شرکت‌های این حوزه و ۲۵ درصد از فروش شرکت‌های دانش بنیان را به خود اختصاص داده‌اند.

سرپرست معاونت نوآوری و تجاری‌سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر حمایت از تولیدات داخلی و دانش فنی بومی این حوزه ادامه داد: صنایع پایین دست پتروشیمی توان ایجاد ارزش افزوده بالا، اشتغال زایی بیش‌تر و امکان دستیابی به تولید محصولات تکمیلی با ارزش افزوده بالاتر را دارند.

رییس نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت به نقش آفرینی معاونت علمی و فناوری در رفع مشکلات و محدودیت‌های فراروی شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: چالش هایی در این حوزه از جمله بروکراسی پیچیده و زمان‌بر، پیچیدگی های فنی و بسیار و متنوع، چالش صحه گذاری و استانداردها و انطباق‌ها، عدم اعتماد صنعت به شرکت‌های دانش بنیان، همچنین نیاز به سرمایه گذاری بسیار بالا و عدم وجود نظام استانداردسازی و صحه گذاری از مهمترین مشکلات این حوزه هستند.

بهشتی با اشاره به تلاش برای کاهش هزینه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در صحه گذاری و استاندارد محصولات خود گفت: پیچ و خم های جدی در حمایت از محصولات دانش‌بنیان ایران ساخت وجود دارد که تلاش داریم این مشکلات را با همکاری سایر سازمان‌ها و نهادها برطرف کنیم. بر این اساس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش کرده است تا بخشی از این مشکلات را با همکاری نهادها و سازمان های تصمیم گیر و سیاستگذار رفع کند و به طور خاص در تفاهم نامه با موسسه استاندارد، دریافت برخی از گواهینامه های انطباق برای شرکت‌ها تسهیل شده، به طوری که ۸۲ گواهینامه برای شرکت های تهران و ۲۸ مورد مربوط به سایر استان ها با همکاری سازمان استاندارد صادر شده است.

سرپرست معاونت نوآوری و تجاری‌سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به حمایت از تولید، تجاری‌سازی و صادرات حوزه‌های راهبردی و اولویت‌دار کشور گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ۲ سال گذشته به طور جدی و متمرکز، اولویت‌هایی را در قالب برنامه ارتقای تاب آوری فناورانه ملی در پیش گرفته است؛ در قالب این برنامه، خلأها و نیازهای حوزه‌هایی مانند امنیت غذایی، کشاورزی، سلامت و به طور ویژه صنایع راهبردی شناسایی شد. با هدف خودکفایی و تحقق اقتصاد مقاومتی و کاهش تاثیر تحریم‌ها و مشکلات این چنینی، تولید و خودکفایی در بخش های مختلف و اقتدار فناورانه، در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به جلوه این توانمندی در تجهیزات و اقلام پزشکی به ویژه در دوران کرونا، عنوان کرد: به طور نمایان در حوزه‌ای مهم چون لوازم و تجهیزات پزشکی دستاوردهای این حوزه را مشاهده کردیم و شرکت‌های دانش‌بنیان توانستند در اوج بحران کرونا این نیاز را تامین کنند.

بهشتی اضافه کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت جدی را از شرکت‌های دانش‌بنیان در دو بخش سیاست عرضه و سیاست تقاضا انجام داد. در حوزه عرضه، تسهیل‌گری فعالیت این شرکت‌ها، حمایت از تولید محصول و در حوزه طرف تقاضا هم تامین مالی، حمایت از پژوهش و فناوری، تحریک تقاضاها و تسهیل تبادل عرضه، شفافیت اطلاعات و هوشمند سازی را صورت داده است.

ارائه بیش از ۹ هزار محصول ایران‌ساخت

وی به برگزاری نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت اشاره کرد و افزود: امسال نهمین دوره این نمایشگاه، برگزار شد و فروش محصولات به طور دائمی در طول سال فراهم است. این نمایشگاه، بستری برای معرفی محصولات آزمایشگاهی دانش بنیان مورد نیاز مراکز پژوهشی فراهم کرده است و بیش از ۴۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور، بیش از ۹ هزار محصول و ۱۵۰۰ لوازم جانبی را بر بستر این رویداد ارائه کرده‌اند.

رییس نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت، با بیان این‌که محصولات بر اساس سطح بندی از حمایت های بلاعوض و تخفیف خرید برخوردار می شود، ادامه داد: محصولات سطح یک نمایشگاه از ۴۰ و ۵۰ درصد تخفیف، محصولات سطح دو ۲۵ درصد و محصولات سطح سه از ۱۰ درصد تخفیف برخوردار می شوند.

بهشتی، با اشاره به ارائه پیشرفته‌ترین محصولات روزآمد در این نمایشگاه گفت: به طور مثال، در این نمایشگاه محصولاتی مانند میز ۳ درجه آزادی و ربات جراحی از راه دور که محصولاتی دانش بنیان با فناوری بالا هستند و صادارت داشته اند عرضه شد. ربات جراحی در رقابت با نمونه آمریکایی، به قیمت ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار توانست به بازار اندونزی راه یابد و صادر شود.

سرپرست معاونت نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این‌که حمایت‌های یادشده با هدف حمایت از بازارسازی محصولات دانش بنیان ایران‌ساخت است، افزود: تلاش می شود فرهنگ خرید محصول ایرانی ترویج شود. برای حمایت از بخش خصوصی نیز، تسهیلات ۸ تا ۱۰ درصدی لیزینگ با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی حمایتی برای بخش خصوصی است.

فروش ۱۱۰۰ میلیارد تومانی

بهشتی با اشاره به این که شرکت‌ها تاکنون در ۹ دوره نمایشگاه، بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریالی فروش داشته‌اند، ادامه داد: معاونت علمی و فناوری با حمایت اهرمی خود، ۳۶ درصد یعنی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان را پرداخت کرده است. این معاونت تلاش می کند تمامی این فرآیندها از ارزیابی، معرفی محصولات، برگزاری نمایشگاه، توسط بخش خصوصی برگزار شود و معاونت علمی و فناوری نقش نظارتی و راهبری را ایفا کند.

حمایت از صادرات و ورود به بازارهای بین‌المللی

سرپرست معاونت نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به حمایت از صادرات محصولات دانش‌بنیان گفت: یکی از مسائل اساسی که معاونت علمی و فناوری روی آن کار می کند و از ۲ سال قبل روند پرشتاب و جدی تری گرفته، صادرات محصولات دانش بنیان ایران ساخت است. با توجه به این که بازار داخلی محدود است و ورود به بازارهای صادراتی می تواند زمینه را برای فروش و خلق افزوده بالا سوق دهد، از حضور محصولات و شرکت‌های ایرانی در بازارهای بین‌المللی حمایت می‌کنیم.

وی افزود: ۹۵۰ شرکت دانش بنیان در حوزه صادارتی موفق شده اند ۱۶۵۷ محصول ایران ساخت را عرضه کنند که ۱۵۰ شرکت از آن ها پیشینه صادراتی داشته‌اند. صنایع پتروشیمی و نفت و صنایع تکمیلی، دارای ظرفیتی بسیار خوب برای صادرات دارد و پیش بینی می شود صادرات محصولات دانش بنیان در سال ۱۴۰۰ به ۷۱۵ میلیون دلار برسد.

بهشتی ادامه داد: در این مسیر صادراتی، مواد پیشرفته و مبتنی بر فناوری های شیمیایی ۱۵۵۴ میلیون دلار به عنوان بزرگ ترین بازار صادرکننده محصولات ایران ساخت است و البته حوزه فناوری اطلاعات و نرم افزارهای رایانه ای هم جزو صادرات بزرگ است ولی در محاسبات لحاظ نمی شود که در صورت محاسبه آن ها، حجم صادرات این محصولات بیش از این خواهد بود.

خانه‌هایی برای صادرات نوآوری

بهشتی با بیان این‌که راه اندازی خانه های صادرات نوآوری و فناوری ایران‌ساخت در سایر کشورها تحت عنوان آی‌هیت به بازارسازی این محصولات کمک می‌کند، افزود: این خانه ها تا کنون در کشورهایی مانند کنیا، روسیه، چین، سوریه راه اندازی شده است. اماکنی که عمدتا کارایی نداشتند با حمایت زیرساختی معاونت علمی تغییر کاربری و تجهیز شدند و در اختیار بخش خصوصی قرار داده شد تا در مسیر توسعه صادرات  محصولات ایران‌ساخت گام بردارند. کریدور توسعه صادرات در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز مسیر دیگری برای ورود این محصولات به بازار جهانی گشوده است.  

وی ادامه داد: در ادامه، خانه های نوآوری و فناوری در ایروان، استانبول، بغداد، نجف و دوحه راه اندازی خواهد شد تا زمینه برای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان ایران ساخت بیش از پیش فراهم شود.

پیوستن سه کاتالیست ایران‌ساخت به صنعت پتروشیمی

با حضور سرپرست معاونت نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری، مدیران صنایع پتروشیمی، از سه کاتالیست ایران‌ساخت رونمایی شد. در این رویداد نسل جدید کاتالیست‌های سنتز متانول، پری ریفرمینگ، فرمالدهید تولید شده توسط شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو، به صنایع نفت، گاز و پتروشیمی می‌رسد.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دومین همایش دوسالانه بومی سازی کاتالیست در صنعت پتروشیمی و پالایش، با حضور سیاسگذاران، مدیران شرکت های پتروشیمی و صنعتگران فعال در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی ۲۲ تا ۲۵ دی ماه سال جاری در جزیره کیش و به همت شرکت دانش‌بنیان نفت و گاز سرو در حال برگزاری است.

پایان پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
منبع
ایرنا
برای مشاهده کلیک کنید.

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا