مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرد: گزیده‌ای از یافته‌های پیمایش سنجش دیدگاه مردم ایران درباره وضعیت اینترنت و فناوری‌های نوین دیجیتال

مرکز افکارسنجی ملت، نظرسنجی پیش رو را در تیرماه سال ۱۴۰۵ انجام داده است. جامعه آماری پیمایش، همه افراد ۱۵ سال و بیشتر در کل کشور بوده اند. در این پیمایش، تعداد ۱۱۰۰ پرسش نامه به روش تلفنی از این جامعه آماری گردآوری شده است.

به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس، هدف از اجرای این پیمایش، شناخت وضعیت استفاده مردم از اینترنت و فناوری های دیجیتال و بررسی دیدگاه آنان درباره کیفیت، هزینه، محدودیت ها و شیوه مدیریت این خدمات است. مهم ترین نظرهای پاسخ گویان به این شرح است:
وضعیت کلی اینترنت

  • ۱۶/۸ درصد از پاسخ گویان در شبانه روز «کمتر از یک ساعت» از اینترنت استفاده می کنند؛ درحالیکه ۳۹/۷ درصد «۱ تا ۳ ساعت»، ۲۰/۴ درصد «۳ تا ۵ساعت»، ۸/۳ درصد « ۵ تا ۷ ساعت» و ۹/۶ درصد «حداقل ۷ ساعت» در شبانه روز را به استفاده از اینترنت اختصاص می دهند. همچنین، ۴ درصد از پاسخ گویان از اینترنت استفاده نمی کنند یا به آن دسترسی ندارند.
  • ۳۹/۷ درصد از کاربران اینترنت، از آن برای «تفریح و سرگرمی»، ۳۲/۱ درصد برای «استفاده از شبکه های اجتماعی» و ۲۵/۲ درصد برای «فعالیت های شغلی» استفاده می کنند.
  • ۵۸/۸ درصد از کاربران، وضعیت سرعت اینترنت را نامطلوب و ۳۹ درصد آن را مطلوب ارزیابی کرده اند.
  • ۲۷/۸ درصد از کاربران، اصلاً از قیمت بسته های اینترنتی رضایت ندارند و ۴۵/۷ درصد رضایت کمی از آن دارند.
  • حداکثر قیمت مطلوب هر گیگابایت اینترنت موبایل از نظر کاربران اینترنت موبایل، به طور متوسط۱۳هزار و ۵۰۰ تومان است.
  • نیمی از کاربران اینترنت موبایل (۵۱/۳ درصد)، اینترنتی با سرعت و قیمت فعلی را ترجیح می دهند؛ درحالی که ۴۱/۳ درصد «اینترنت با سرعت بیشتر اما گران تر» را مطلوب می دانند.
  • در زمینه حفظ اطلاعات شخصی، ۳۱/۱ درصد از پاسخ گویان به شبکه های اجتماعی داخلی، ۲۳/۴ درصد به شبکه های اجتماعی خارجی و ۲۰/۳ به هر دو اعتماد دارند.
  • نزدیک به دوسوم از پاسخ گویان (۶۴/۷ درصد) برای دسترسی به شبکه های اجتماعی خارجی از فیلترشکن استفاده می کنند. افرادی که از فیلترشکن های غیررایگان استفاده می کنند، به طور متوسط ۴۰۵ هزار تومان در ماه برای خرید فیلترشکن هزینه می کنند.
  • درآمد بیش از نیمی از پاسخ گویان یا سرپرست خانوارشان (۵۶ درصد) به نحوی به اینترنت گره خورده است. درآمد نیمی از این افراد نیز طی قطعی اخیر اینترنت کاهش پیدا کرده است.

برای دریافت فایل کامل گزارش اینجا را کلیک کنید.

کارآفرینی پرس را نصب کنید؛ فرصت‌ها را از دست ندهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا