سفارش رپورتاژ آگهی: 09128237336

رضا الفت‌نسب: انتخابات اتحادیه‌ای که مربوط به کسب‌وکارهای مجازی است باید به‌صورت آنلاین برگزار شود

عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی با اشاره به اینکه هفت هزار نفر عضو این اتحادیه هستند، گفت: خواهان برگزاری انتخابات برخط خود از وزارت صنعت، معدن و تجارت شده‌ایم و معتقدیم به‌خاطر گستردگی اعضاء در کشور باید انتخابات این اتحادیه برخط برگزار شود.

به گزارش کارآفرینی پرس، رضا الفت‌نسب روز سه شنبه ۱۵ آبان در نشست چالش‌های کسب‌وکارهای مجازی اظهار داشت: این اتحادیه سال ۱۳۹۶ راه‌اندازی و دور اول انتخابات به‌صورت آفلاین برگزار شد، دور بعد انتخابات هم سال ۱۴۰۰ با حضور کمتر از ۵۰۰ نفر برگزار شد.

وی با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ تاکنون وقفه سه ساله در انتخابات صورت گرفته و به‌جای اینکه تشریفات قانونی به درستی انجام شود و انتصاب‌ها شکل بگیرد، ارتباط اعضاء با یکدیگر قطع شده است، گفت: اکنون مهم‌ترین انتظار و چالش اعضای اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی برگزاری انتخابات به‌صورت برخط است.

الفت نسب ادامه داد: در صورتی که این انتخابات به صورت برخط برگزار شود امکان شرکت همه اعضا فراهم می شود در غیر این صورت با کاهش تعداد مشارکت کنندگان در انتخابات امکان دارد که این اتحادیه منحل شود ضمن اینکه برخی در اتاق اصناف اعلام کرده اند که برگزاری انتخابات برخط امکان تقلب را فراهم می کند حال آنکه ابزارها و احراز هویت این نگرانی را حل کرده است و سامانه های قوه قضاییه نیز برخط شده است.

وی یادآور شد: تمام کسب و کارهایی که در بستر اینترنت فعالیت می کنند زیر نظر این اتحادیه مجوز دریافت می کنند که شامل همه رسته ها از پوشاک تا طلاست و تنها پزشکان و وکلا از این قاعده مسثتنی هستند.

عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی بیان کرد: ساماندهی کسب و کارها در بستر مجازی، رسیدگی به شکایت ها، دادرسی، تعامل بین کسب و کارها و حاکمیت از مهمترین اقداماتی است که در این اتحادیه صورت می گیرد.

وی با اشاره به اینکه شرط اینماد برای جواز کسب برداشته شد، گفت: پیش از این هر کسب و کاری که در فضای مجازی شکل می گرفت باید مجوز نماد می گرفت که از یک ماه گذشته این شرط برداشته شده است و مجوز در بستر اینترنت تنها از طریق این اتحادیه صادر می شود.

الفت نسب ابراز داشت: طبق اعلام هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی، اتحادیه کسب و کارهای مجازی، تنها مسئول صدور پروانه برای ارائه‌دهندگان کالا و خدمات در فروشگاه‌های مجازی است.

وی تاکید کرد: سامانه ملی مجوزهای کسب و کارها نیز بستر مناسبی برای صدور مجوزها و حذف امضاهای طلایی و سایر فرایندهای پیچیده است.

به نقل از ایسنا الفت نسب ادامه داد: موضوع چندان برای ما روشن نیست. در انتخابات حدود ۴۵ نفر شرکت کردند و تایید صلاحیت شدند امیدواریم اتفاقات خوبی در این زمینه رخ دهد. امروزه کسب و کارها با موضوعات مختلفی درگیر هستند از محدودیت‌ها و فیلترینگ گرفته تا نماد اعتماد الکترونیکی که متاسفانه تبدیل به ابزار شده است.

الفت نسب ادامه داد: ما در این زمینه بارها درخواست دادیم و رئیس مرکز اصناف نیز در دوره اول اعلام کردند که انتخابات دوره دوم به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد، اما متاسفانه مجددا متوجه شدیم که مرکز اصناف نامه‌ای را ابلاغ و اعلام کرده است که انتخابات در ۲۰ آبان به‌صورت حضوری خواهد بود.

وی افزود: در گذشته اگر فردی بابت خرید اینترنتی انجام شده، مشکلی داشت خودمان بررسی نمی‌کردیم بلکه آن را به اتحادیه فناوران می‌فرستادیم تا بررسی کند و تعاملات خوبی نیز وجود داشت اما طی سه سال گذشته به دلیل اتفاقات رخ داده، این تعاملات از بین رفت.

عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی تاکید کرد: اعتقاد ما بر این است که اصناف و مغازه‌داران نیازی به اخذ مجوز از اتحادیه‌ها ندارند چراکه سال‌ها فعالیت صنفی داشته‌اند اما ما می‌توانیم به اتحادیه‌ها و مشاغلی که سایت دارند و مبنای شغل و فعالیتی آن‌ها در بستر فضای مجازی است کمک کنیم که قوانین تجارت الکترونیک را رعایت می‌کنند.

وی گفت: نکته مهم این است که برخی به دنبال این هستند که این اتحادیه به‌صورت استانی تشکیل شود که بسیار خطرناک است و فعالیت مشاغل آنلاین را با مشکل مواجه می‌کند چراکه در آن صورت هر اتحادیه‌ای می‌تواند دستورالعمل خاص خود را داشته باشد و این یک چالش بزرگ است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رضا الفت نسب عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی در نشست خبری که در اتاق اصناف تهران برگزار شد اظهار داشت: 7 هزار نفر در کشور برای فعالیت در فضای مجازی مجوز دریافت کرده اند و عضو این اتحادیه هستند.

وی با اشاره به برگزاری یک دور انتخابات این اتحادیه گفت: از این تعداد باید حدود هزار و 800 نفر به صورت حضوری در انتخابات شرکت کنند تا اعضا آن به حد نصاب برسد در غیر این صورت این تشکل منحل می شود.

اتحادیه کسب و کارهای مجازی احتمالا منحل می‌شود

عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: با توجه به اینکه تعداد شرکت کنندگان در دور اول به حدنصاب نرسید به نظر نمی رسد در دور دوم نیز به حدنصاب برسد و این تشکل به احتمال زیاد به سمت انحلال می‌رود.

وی تصریح کرد: هیات عالی نظارت بر سازمانهای کشور در باره انحلال کامل، ایجاد یک تشکل مشابه یا انتصاب رئیس جدید  برای این اتحادیه تصمیم گیری نهایی می‌کند.

الفت نسب در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: در صورتی که این اتحادیه به هر شکلی دوباره به هر نحوی شکل گیرد به صورت تخصصی اداره خواهد شد و تنها مشاغلی در آن عضو خواهد شد که صفر تا صد فعالیت آنها به صورت مجازی باشد و افرادی که مغازه دارند باید از اتحادیه خود مجوز فعالیت در فضای مجازی را دریافت کنند و ما نیز آنها را تایید خواهیم کرد.

هیچ صنفی برای فعالیت در فضای مجازی معافیت مالیاتی ندارد

الفت نسب در پاسخ به این سوال خبرگزاری تسنیم که در میان اعضای شما صنفی وجود دارد که معاف از مالیات باشد گفت: تمام  اصنافی که در فضای مجازی فعالیت می کنند باید مالیت دهند و معافیتی وجود ندارد.

تخصصی شدن اتحادیه کسب و کارهای مجازی

عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی در پاسخ به سوال دیگری از خبرگزاری تسنیم درباره اینکه اتحادیه با ساختار فعلی بزرگی که دارد نمی تواند مسائل صنوف مختلف را به صورت تخصصی پیگیری کند  برای رفع این مشکل چه برنامه دارید، گفت: حتما کمیسیون ها یا تشکل های تخصصی زیر مجموعه این اتحادیه ایجاد می شود تا مسائل آن صنف را به صورت تخصصی در فضای مجازی پیگیری کند.

 الفت نسب بیان داشت: ماده 87 قانون نظام صنفی عنوان می‌کند که هر فعالیت صنفی در بستر فضای مجازی باید از اتحادیه مربوطه که اتحادیه کسب و کارهای مجازی است باید مجوز بگیرد که البته طی این سال‌ها چندان رعایت نشده اما تعداد وب‌سایت‌هایی که دارای نماد هستند بیش از 100 هزار وب است.

عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی بیان داشت: البته برای دادن مجوز به متقاضی یک زمانی تعیین شده که اگر در زمان مقرر اتحادیه مجوز لازم را به متقاضی کسب و کار در فضای مجازی ندهد سامانه مجوزها جواز را صادر می‌کند.

وی بیان داشت: هیچ کسب و کار صنفی معافیت مالیاتی ندارند و صرفا اصنافی که در حوزه تولید محتوا کار می‌کنند از مالیات معاف هستند که آن هم باید با تاییدیه وزارت ارشاد را داشته باشد.

الفت‌ نسب گفت: اتحادیه‌ها دارای وظایف مشخصی هستند که یکی از آن‌ها ساماندهی کسب و کارها و دادن مجوز و نظارت است. البته کسب جواز بر کسب و کار بر اساس قانون الزامی است.

وی افزود: اتحادیه کسب و کارهای مجازی چند کمیسیون دارد که به اعضای خود کمک می‌کند از جمله کمیسیون شکایت که این کمیسیون کار رفع اختلافات بین فرد و صاحب کسب و کار را انجام می‌دهد و رای صادره تخصصی است.

عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی اظهار داشت: این اتحادیه می‌تواند تعامل بین حاکمیت و کسب و کارها را برقرار کند، کسب و کارهای آنلاین عمر طولانی در کشور ندارد و سازمان‌های دولتی و حاکمیت خیلی آن را نمی‌شناسند بطوریکه بعد از این چند سال فقط یک کسب و کار وارد بورس شده است. لذا این اتحادیه می‌تواند این موضوعات را برای حاکمیت تشریح کند.

به نقل از مهر الفت نسب بیان کرد: ماده ۸۷ قانون نظام صنفی عنوان می‌کند که هر فعالیت صنفی در بستر فضای مجازی باید از اتحادیه مربوطه که اتحادیه کسب و کارهای مجازی است باید مجوز بگیرد که البته طی این سال‌ها چندان رعایت نشده اما تعداد وب‌سایت‌هایی که دارای نماد هستند بیش از ۱۰۰ هزار وب است. البته برای دادن مجوز به متقاضی یک زمانی تعیین شده که اگر در زمان مقرر اتحادیه مجوز لازم را به متقاضی کسب و کار در فضای مجازی ندهد سامانه مجوزها جواز را صادر می‌کند.

وی اضافه کرد: هیچ کسب و کار صنفی معافیت مالیاتی ندارد و صرفاً اصنافی که در حوزه تولید محتوا کار می‌کنند از مالیات معاف هستند که آن هم باید با تاییدیه وزارت ارشاد را داشته باشد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی اظهار کرد: این اتحادیه می‌تواند تعامل بین حاکمیت و کسب و کارها را برقرار کند، کسب و کارهای آنلاین عمر طولانی در کشور ندارد و سازمان‌های دولتی و حاکمیت خیلی آن را نمی‌شناسند به طوری که بعد از این چند سال فقط یک کسب و کار وارد بورس شده است. لذا این اتحادیه می‌تواند این موضوعات را برای حاکمیت تشریح کند.

انتهای پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
منبع
ایرناتسنیمایسنامهر

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا