رویداد «باور ۲» در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد
رویداد “باور ۲” در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور پرشور دانشجویان و علاقهمندان به کارآفرینی برگزار شد؛ جایی که ایدهها به کسبوکارهای واقعی تبدیل میشوند.
به گزارش کارآفرینی پرس، سید فرهنگ فصیحی، رئیس پارک علم و فناوری امیرکبیر امروز در رویداد «باور 2» در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، روزانه میزبان رویدادهای تخصصی، کنفرانسها و همایشهای علمی متعددی هستیم اما این همایش اهمیت ویژهای دارد؛ چرا که دانشجویان علاقهمند به توسعه کسبوکار و شرکتکنندگان در طرح “باور” را گردهم آورده است.
وی افزود: ظرفیت بالای نیروهای متخصص و فارغالتحصیلان علاقهمند به ایجاد کسبوکار، نیازمند تعامل و اشتراکگذاری تجارب با یکدیگر است. برای راهاندازی یک کسبوکار موفق، افراد باید به مهارتهای چندگانهای مسلط باشند و استعداد خود را برای حل مسئله به کار گیرند. وزارت علوم نیز در این زمینه پیشقدم شده و با ابتکاری نو، یک طرح ملی کارآفرینی را ارائه داده است. دانشگاه امیرکبیر نیز مسئولیت دبیری این طرح را بر عهده دارد.
رییس پارک علم و فناوری امیرکبیر ادامه داد: در مسیر یک ساله این طرح، 12 عنوان آموزشی برگزار کردهایم که تاکنون 800 نفر در این دورهها شرکت کردهاند. این دورهها شامل مباحثی همچون اعتبارسنجی ایده، مهارتهای تیمسازی و اصول کارآفرینی است. این مهارتها برای موفقیت کسبوکارها حیاتی هستند، چرا که بر اساس آمار، 5 ایده از هر 6 ایده بدون این آموزشها با شکست مواجه میشوند.
فصیحی به رویداد «باور 1» نیز اشاره و تصریح کرد: این رویداد اسفند ماه گذشته بهصورت مجازی برگزار شد و حدود 400 نفر در آن شرکت کردند. بخشی از وظیفه ما این است که دانشجویان را در معرض تجارب کارآفرینان قرار دهیم تا از تجربیات آنان بهرهمند شوند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر، 7 هزار نفر در طرح “باور” حضور دارند. دورههای مهارتی این طرح در نقاط مختلف برگزار میشود و وزارت علوم نیز برای این موضوع یارانههایی را اختصاص داده است که فرصت خوبی برای دانشجویان فراهم کرده تا بهجای کارمندی، مسیر کارآفرینی را انتخاب کنند.
رئیس پارک علم و فناوری امیرکبیر تاکید کرد: هر کسبوکار موفقی از یک مسئلهیابی صحیح آغاز میشود و ما تلاش میکنیم به دانشجویان کمک کنیم تا مسائل را بهدرستی شناسایی کنند و مسیر خود را با موفقیت طی کنند.
وی در پایان تأکید کرد: 2500 نفر در این طرح فعال هستند و از این 2500 نفر فقط 500 نفر در تهران هستند و باور بعدی در شهرستانها برگزار میشود.
“ناحیه نوآوری امیرکبیر” ایجاد میشود
دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای تقویت زیرساختهای کارآفرینی و نوآوری، در برنامهای پنج ساله به دنبال ایجاد ناحیه نوآوری در اطراف این دانشگاه است.
علیرضا رهایی؛ رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم رویداد “باور 2” در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تأکید بر اهمیت اقتصاد دانشبنیان بهعنوان عامل اصلی موفقیت کشورها اظهار کرد: امروزه در سطح جهانی، موفقیت ملتها به اقتصادی مبتنی بر دانش گره خورده است و برای دستیابی به این جایگاه، حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان ضروری است.
وی افزود: تحقق توسعه اقتصادی پایدار بر پایه دانش و کارآفرینی، مستلزم جذب نیروی انسانی کارآمد و تربیت استعدادهای شایسته است. در کشور ما نیازهای بسیاری وجود دارد و هر یک از شما دانشجویان در دانشگاه جایگاهی دارید که نباید به کشورهای دیگر منتقل شود. توسعه اقتصاد و صنعت دانشبنیان به افراد با استعداد و آموزشدیده نیازمند است.
رهایی با اشاره به زیرساختهای موجود در دانشگاه گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر با داشتن 18 دانشکده و 20 پژوهشکده، فرصتهای فراوانی را برای بروز و بهرهبرداری از ایدههای نوآورانه فراهم کرده است. این دانشگاه با هدف شناسایی و توسعه این ایدهها، ارتباط نزدیکی با پارک علم و فناوری امیرکبیر دارد؛ پارکی که 200 واحد رشد و شرکت دانشبنیان را تحت پوشش دارد و از طرحهای نوآورانه حمایت میکند.
وی خاطرنشان کرد: ما تسهیلاتی فراهم کردهایم تا نهتنها این پارک توسعه یابد بلکه در برنامه پنج ساله آینده، ناحیه نوآوری امیرکبیر در اطراف دانشگاه ایجاد شود. این برنامه، با حمایتهای گسترده از سوی دستگاههای مختلف، زمینه مناسبی را برای رشد و شکوفایی ایدههای نو فراهم میکند.
رییس دانشگاه امیرکبیر همچنین به طرح “باور 2” اشاره و تصریح کرد: در این طرح که با همکاری معاونت فناوری وزارت علوم و پارک علم و فناوری امیرکبیر راهاندازی شده است، هدف اصلی، شناسایی نیازها در مسیر کارآفرینی است. ایدهپردازیها باید بر مبنای نیازهای واقعی انجام شود تا به تولید دانشبنیان با قابلیت فروش و بازارپذیری برسد و از این طریق، مسیر رشد و موفقیت هموار شود.
وی در پایان تأکید کرد: تبدیل ایده به ثروت زمانی ممکن است که نیازهای واقعی شناسایی شود. تأکید مسئولان نظام بر اقتصاد دانشبنیان، حمایت وزارت علوم و معاونت علمی، و پشتیبانی صندوقها و صندوق نوآوری و شکوفایی نشان از اهمیت این موضوع دارد. طرح ملی کارآفرینی در کنار آموزشهای علمی، توسعه کارآفرینی را دنبال کرده و میتواند به تحقق عدالت در کارآفرینی کمک کند.
انتهای پیام/