اشتغالزایی در یک هنرستان کاردانش دخترانه در شهرضا
پرنیا امیری، یکی از هنرجویان موفق و برتر شهرستانی و عضو تیم منتخب استانی، با اشاره به سابقه کاری خود گفت: «از کودکی در کارگاه تولید کیک و نان پدرم فعالیت میکردم و علاقه خاصی به این حرفه داشتم. همین امر باعث شد که رشته “مدیریت خانواده و امور غذایی” را انتخاب کنم و معتقدم این رشته برای دانشآموزان بسیار مفید است.»
به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، هنرستان کاردانش دخترانه حاج محمد حسین صفیان در شهرضا، که در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ افتتاح شده است، توانسته با پذیرش ۳۷ هنرجوی سال دهم در رشتههای “مدیریت و برنامهریزی امور خانواده” و “دوختهای سنتی” گامهای مؤثری در آموزش همراه با تولید و کارآفرینی بردارد. از جمله فعالیتهای این هنرستان میتوان به تولید و فروش انواع غذاها و ترشیجات توسط هنرجویان در طول دوره آموزشی اشاره کرد.
کوثر خادم، دیگر هنرجوی این هنرستان، همراه با پرنیا امیری در اولین سال تأسیس هنرستان توانست در جشنواره “نان، شیرینی و شکلات” مقام اول شهرستان را کسب کرده و به مرحله استانی راه یابد. او در این خصوص گفت: «رشته پخت کیک و شیرینی سنتی شامل پنج مهارت اصلی است: هنر در خانه، کاربرد رایانه، سالم زیستن، و برنامهریزی امور غذایی. مهارتهایی که در این رشته یاد میگیریم میتواند به درآمدزایی منجر شود. برای مثال، ما در سال دهم تولید انواع غذاها و ترشیجات را یاد گرفتیم.»
خادم ادامه داد: «با فروش کیک و نان سنتی سمنو در شهرضا که یکی از شهرهای مشهور در تولید سمنوی سنتی است، و همچنین با تولید و عرضه ترشیجات، توانستیم درآمد خوبی کسب کنیم. اکنون با مهارتهایی نظیر نقاشی، تزئین غذا و کیک، سفالگری و کارآفرینی میتوانیم به کسب درآمد بپردازیم.»
گفتنی است که جشنواره استانی نان، شیرینی و شکلات فرصتی مناسب برای هنرجویان بود تا محصولات خود مانند “نان سنتی سمنو” و “کیک سنتی سمنو” را در نمایشگاههای مختلف عرضه کنند. در این جشنواره، پرنیا امیری و کوثر خادم به عنوان دو هنرجوی منتخب هنرستان حاج محمد حسین صفیان موفق به راهیابی به مرحله کشوری شدند و توانمندیهای خود را در زمینه آموزش همراه با تولید به نمایش گذاشتند.