اعلام آمادگی ایران برای تأسیس پارک مشترک علم و فناوری با ونزوئلا

مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی چترا

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ونزوئلا گفت: ایران با داشتن ۴۹ پارک علم و فناوری و ۷ هزار و ۵۰۰ شرکت فناور و شرکت‌های متعدد دانش‌بنیان، تجربیات ارزشمندی در عرصه علم و فناوری دارد و آمادگی دارد برای تأسیس پارک علم و فناوری به ونزوئلا کمک کند.

به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از آنا، «محمدعلی زلفی‌گل» در دیدار  با «گابریلا خیمنس»، معاون علمی و فناوری، آموزشی و بهداشتی رئیس جمهور ونزوئلا در محل ستاد این وزارت اظهار داشت: باید تلاش و برنامه‌ریزی کنیم همکاری‌های علمی و فناوری ایران و ونزوئلا  همسطح و همپای روابط سیاسی دو کشور ارتقا پیدا کند.

وی با اشاره پیشرفت‌ها و دستاورد‌های نظام آموزش عالی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در  سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در ایران ۱۷۰ هزار دانشجو مشغول تحصیل بود و هیچ دوره تحصیلی در مقطع دکترا دایر نبود، ولی با پیروزی انقلاب اسلامی نظام آموزش عالی آنچنان رشد کرد که در مقطعی تعداد دانشجویان به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر افزایش یافت و از سال ۱۳۶۵ نیز دوره دکترای تخصصی در دانشگاه‌ها ایجاد شد.

زلفی‌گل، ایجاد دوره دکترا را اتفاق مهمی در تاریخ آموزش عالی ایران دانست و گفت: نهال تولید علم با ایجاد دوره‌های دکترا رشد کرد و باعث رشد و ارتقای جایگاه ایران در صحنه تولید علم دنیا شد و هم اکنون ایران رتبه ۱۵ تولید علم دنیا را دارد.

وی با اشاره به تجربیات چند دهه دوره‌های دکترا در کشور گفت: در حال برنامه‌ریزی هستیم پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی را استاد محور کنیم.

وزیر علوم تأکید کرد: رشد علم و فناوری ایران در سایه استقلال سیاسی کامل ایران اتفاق افتاده است که با پیروزی انقلاب اسلامی به دست آمد و  ما کشوری هستیم که به شرق و غرب وابسته نیستیم و می‌توانیم با اراده خود با کشور‌های مختلف دنیا تعامل و همکاری داشته باشیم.

زلفی‌گل ضمن اعلام آمادگی برای سفر به کشور ونزوئلا و بازدید از مراکز علمی این کشور گفت: فعال کردن کمیته مشترک می‌تواند به عملیاتی شدن اراده افزایش همکاری‌های علمی دو کشور کمک کند و دکتر حدادی‌اصل، قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل از طرف وزارت علوم تشکیل این کمیته را پیگیری می‌کند.

گابریلا خیمنس، معاون علمی و فناوری، آموزشی و بهداشتی رئیس جمهور ونزوئلا نیز در این دیدار  اظهار داشت: اراده دو کشور برای افزایش همکاری‌های علمی و فناوری جدی است و باید نقشه راه توسعه این همکاری‌ها ترسیم شود.

وی افزود: جمهوری ونزوئلا نیز اهمیت ویژه‌ای برای علم و فناوری قائل است و به زودی اولین پارک علم و فناوری صنعتی در این کشور افتتاح می‌شود و از وزیر علوم برای حضور در آیین افتتاحیه این پارک دعوت می‌کنم.

گابریلا خیمنس گفت: سه وزارتخانه مستقل برای پیشبرد آموزش و علم و فناوری در ونزوئلا فعالیت می‌کند و معاونت علمی و فناوری، آموزشی و بهداشتی رئیس جمهور هماهنگی این سه وزارت را برعهده دارد.

وی تأکید کرد: ایران جایگاه مهمی در برنامه توسعه همکاری‌های علمی ونزوئلا با دنیا دارد و در سال  ۲۰۱۹ کمیته همکاری‌های علمی میان ایران و ونزوئلا تشکیل شده بود که با شیوع بیماری کرونا، ارتباطات دچار اختلال شد. ولی آمادگی داریم با قدرت و جدیت این مسیر را احیا کنیم.

معاون علمی و فناوری، آموزشی و بهداشتی رئیس جمهور ونزوئلا گفت: ما اعتقاد داریم علم باید در خدمت انسان‌دوستی، صلح دوستی، حفظ محیط زیست و رشد بشریت باشد و معتقدیم ایران با ما در این نظر اشتراک دارد.

در پایان این دیدار یادداشت تفاهم همکاری‌های علمی و فناوری دو کشور به امضا رسید. لازم به ذکر است یادداشت فوق حاصل ساعت‌ها کار کارشناسی و تخصصی از سوی مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی با همکاری وزارت علوم و فناوری ونزوئلا بود که در حاشیه نهمین دور کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور به انجام رسید.

گفتنی است، یادداشت تفاهم مذکور به سه زبان فارسی، اسپانیایی و انگلیسی تدوین و به امضای بالاترین مقام علمی و فناوری دو کشور رسید و نویدبخش توسعه روزافزون همکاری‌های علمی، آموزشی، تحقیقاتی و فناوری دو کشور است.

پایان پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
برای مشاهده کلیک کنید.

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا