سعید قاسمی وند: بازرسی کل به مشکلات شرکتهای فناور و دانشبنیان رسیدگی میکند

رییس منطقه ۵ بازرسی کشور و بازرس کل آذربایجان شرقی از ایجاد کمیته ویژه رسیدگی به مشکلات شرکتهای فناور و دانشبنیان خبر داد و افزود: در این کمیته مشکلات و چالشهای شرکتهای دانشبنیان و فناور به صورت ویژه در کمترین زمان رسیدگی میشود.
به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از ایرنا، سعید قاسمی وند روز شنبه در بازدید از برخی از واحدهای دانشبنیان استان آذربایجان شرقی با بیان اهمیت توجه به شرکتهای فناور و دانشبنیان بهمنظور تحقق اقتصاد دانشبنیان و اشتغال آفرین اظهار کرد: تمامی ادارات و ارگانها ملزم به اجرای کامل قوانین و مقررات مربوط به حمایت از شرکتهای فناور و دانشبنیان هستند و سازمان بازرسی بهعنوان متولی نظارت بر حسن اجرای قوانین با سازمانها و نهادهایی که این قوانین را رعایت نکنند و ترک فعل داشته باشند بهشدت مقابله خواهد کرد.
قاسمی وند با اشاره به واردات کالاهای دارای تولید مشابه دانشبنیان در کشور تأکید کرد: بهصورت قاطع جلوی ورود کالاهای خارجی که نمونه مشابه آن توسط شرکتهای فناور و دانشبنیان تولید میشود از مبادی رسمی گرفته خواهد شد.
رییس منطقه ۵ بازرسی کشور و بازرس کل آذربایجان شرقی در این بازدید با ابراز خرسندی از تولید محصولات و خدمات دانشبنیان و فناورانه با تکنولوژی پیچیده و نو گفت: محصولات و خدمات توسط این شرکتها میتوانند بسیاری از نیازها را مرتفع کنند و به اقتصاد کشور کمک شایانی بکنند.
به گفته وی مسئولان بازرسی منطقه ۵ کشور و بازرسی کل استان ضمن دریافت مسائل و مشکلات بهصورت حضوری چالشها و نیازهای واحدهای دانش بنیان را احصا میکنند و پیگیریهای لازم را برای مرتفع ساختن این مشکلات انجام میدهند.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی نیز بابیان اینکه نبود اراضی برای واگذاری به شرکتهای دانشبنیان و فناور برای تولید صنعتی و نیمهصنعتی در سالیان گذشته موجب پراکندگی حضور این شرکتها شده است، گفت: این پراکندگی حضور در نقاط مختلف موجب بروز مشکلات متعدد و بهرهمند نبودن از زیرساختهای لازم برای این شرکتها شده است.
عبدالرضا واعظی افزود: با اقدامات متعددی که پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی انجام داده است به زودی اراضی جدیدی به شرکتهای فناور و دانشبنیان مستقر در این پارک واگذار خواهد شد تا محصولات دانشبنیان و فناورانه های تک در این واحدها تولید شود.
وی با اشاره به توانمندیهای عظیم شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری بیان کرد: بسیاری از این شرکتها محصولات منحصربهفردی را تولید میکنند که کالاهای استراتژیک و حیاتی محسوب میشود و این شرکتها برای توسعه فعالیتهای خود نیاز به حمایتهای بیشتر دارند.
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با تشکر از رویکرد مثبت سازمان بازرسی برای حمایت از واحدهای فناور و دانشبنیان گفت: شرکتهای فناور و دانشبنیان به علت دارا بودن واحدهای تحقیق و توسعه در صورت حمایت میتوانند بسیاری از مشکلات صنایع و ارگانها را مرتفع ساخته و نقش ارزندهای در توسعه و پیشرفت کشور داشته باشند.
بازرس کل آذربایجان شرقی به همراه معاونان و مدیران ارشد منطقه ۵ بازرسی کشور از شرکتهای دانش صنایع نوین اندیش سهند آرام تولیدکننده تیوبهای لیزر سیلد گازکربنیک و شیمی پژوهش تولیدکننده ماشینآلات صنایع سلولزی، معدنی، نفت و گاز بازدید کردند و از نزدیک از توانمندیها و مشکلات این واحدها مطلع شدند.
مدیران این شرکتها تأمین سرمایه در گردش و سرمایه لازم برای توسعه واحدها، تأمین مواد اولیه، عدم همکاری مکفی مدیران دستگاههای اجرایی و بانکها، نبود اراضی مناسب برای ایجاد واحدهای تولیدی فناورانه، خرید محصولات خارجی بجای محصولات دانشبنیان داخلی توسط سازمان و اداره های استان، عدم مشارکت در ریسک تحقیق، توسعه و تولید محصولات فناورانه، مشکل راه دسترسی و نبود زیر ساخت های لازم مانند آب و آنتن دهی مناسب در شهرک صنعتی شهید سلیمانی و واردات محصولات خارجی که آن مشابه آن محصولات در شرکتهای دانشبنیان و فناور تولید میشود را اصلی ترین مشکلات خود بیان کردند.
پایان پیام/