شفافیت و حذف واسطه‌ها در فرآیند ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برای شفافیت و تسهیل فرایند ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، اقدام به تهیه و انتشار ویدئو‌های آموزشی برای نحوه تکمیل پرسش‌نامه‌های تخصصی کرده است.

به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، امیر یونسیان، مدیرکل ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان، با اشاره به اینکه افزایش شفافیت یکی از مهم‌ترین اولویت‌های معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، در ابتدای شروع به کار بوده است، اظهار داشت: دبیرخانه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان نیز پیرو این امر، تسهیل در فرایند ارزیابی را در اولویت کاری خود قرار داده است. یکی از مؤلفه‌های بسیار مهم در این زمینه، بحث شفافیت و لزوم کم‌کردن دست واسطه‌ها در ارزیابی شرکت‌ها است.

به گفته وی، با استفاده از تجربیات قبلی معاونت و شبکه کارشناسان فنی طی یازده سال گذشته، چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در فرایند ارزیابی شناسایی شده است. مهم‌ترین چالشی که با آن برخورد شده، مسئله عدم آشنایی شرکت‌ها با نحوه صحیح تکمیل پرسش‌نامه‌های تخصصی بوده است. این موضوع باعث می‌شد شرکت‌ها به مشاوران غیررسمی و غیرمجاز متوسل شده و متحمل هزینه‌ها و اتلاف وقت شوند که گاهی با خطا نیز همراه بوده است.

تهیه و انتشار ویدئو‌های آموزشی تخصصی

یونسیان افزود: بر اساس این چالش‌ها به تهیه و تدوین ویدئو‌ها و محتوا‌های آموزشی برای نحوه تکمیل این پرسش‌نامه‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف فناوری اقدام شد. این حوزه‌ها شامل موارد موجود در فهرست کالا و خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان مانند مواد پیشرفته، صنایع خلاق، علوم کشاورزی، دارو و دیگر حوزه‌ها هستند. هدف از این ویدئوها، تسهیل، ساده‌سازی و ارائه توضیحات کامل به همراه مثال برای تکمیل صحیح پرسش‌نامه‌ها است. این ویدئو‌ها در حال حاضر آماده انتشار هستند و قرار است از شبکه‌های مختلف و در وبگاه معاونت علمی منتشر شوند.

مزایای انتشار ویدئو‌ها برای شرکت‌ها و معاونت

یونسیان مزایای انتشار این ویدئوها را چنین برشمرد:

 کاهش وابستگی به مشاوران غیررسمی و واسطه‌ها: شرکت‌ها می‌توانند بدون نیاز به پرداخت هزینه به مشاوران غیررسمی و با استفاده از این ویدئوها، پرسش‌نامه‌های خود را تکمیل کنند.

کاهش خطا در تکمیل پرسش‌نامه‌ها.

 حذف مرحله پیش‌ارزیابی در سامانه: مشاهده این ویدئو‌های ۱۵ تا ۲۳ دقیقه‌ای جایگزین مرحله پیش‌ارزیابی یا پیش غربال در سامانه ارزیابی دانش‌بنیان می‌شود، مسیری که پیش‌تر حدود دو تا سه هفته زمان می‌برد.

 کاهش مدت‌زمان کلی فرایند ارزیابی: حذف مرحله پیش‌ارزیابی که تقریباً ۱۵ تا ۲۰ روز زمان می‌برده است، انتظار می‌رود منجر به کاهش متوسط زمان ارزیابی شود.

افزایش پاسخگویی: معاونت می‌تواند پاسخگوی شرکت‌های بیشتری در مدت‌زمان کمتری باشد.

مدیرکل ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان در پایان تأکید کرد: مسیر شفافیت با انتشار این ویدئوها به پایان نمی‌رسد و دبیرخانه متعهد است که کل فرآیند ارزیابی را تا حد امکان شفاف و کار را برای شرکت‌ها تسهیل کند.

پایان پیام/

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا