میثم روح‌بخش حسن‌نژاد: فضای کار اشتراکی شرکت‌های دانش‌بنیان به رسمیت شناخته شود

دبیر انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان خراسان رضوی گفت: لازم است تا حاکمیت، فضای کار اشتراکی این شرکت‌ها را به رسمیت بشناسد تا امکان دریافت کدپستی، بیمه تامین اجتماعی و در اختیار قرار گرفتن تسهیلات بانکی برای آنها فراهم شود.

به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، میثم روح‌بخش حسن‌نژاد گفت: فضاهای اشتراکی، ادبیات نوینی در حوزه فناوری و نوآوری جهان و کشور ما به شمار می‌رود که می تواند برای ایجاد اشتغال در شرکتهای نوپا و فناور بسیار کارگشا باشد.

او اظهار کرد: ایجاد فضای کار اشتراکی بیشتر برای حوزه کارهایی همانند برنامه نویسی، فناوری اطلاعات و افراد آزادکار (Freelancer) مناسب است که نیاز به حضور فیزیکی در محل کار خود به صورت دائم و تمام وقت ندارند و با داشتن یک سیستم رایانه، میز و یک خط تلفن می‌توانند کارهای اداری خود را پیگیری کنند و به نتیجه برسانند و به فضای فیزیکی و یا خط تولید و ایجاد دفتر خاصی نیاز ندارند که بیشتر این مشاغل در دسته شغل‌های دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات جای می‌گیرند.

عضو انجمن شرکتهای دانش بنیان گفت:با رسمیت یافتن فضای کار اشتراکی، آنان به عنوان یک شرکت مستقل می‌توانند، فعالیتهای خود را برنامه ریزی و اجرا کنند اما عدم توجه به این مسایل باعث ایجاد چالشهایی برای این شرکتهای نوپا شده است و این افراد علی رغم تمرکز بر روی کار فنی خود موظف به پیگیری فعالیت‌های جنبی هستند که در نهایت منجر به کاهش بازدهی می‌شود.

روح بخش افزود: مراکزی مانند “شتاب دهنده‌های کسب و کارها ” می‌توانند با ایجاد فضای کار اشتراکی که با این هدف تاسیس شده‌اند، در این خصوص کارگشا باشند چنان که شرکتهای کوچک دنیا نیز تا قبل از مستقل شدن از این روش برای انجام کارهای خود بهره می‌بردند.

وی ادامه داد: شرکت‌های کوچکی که نیاز به فضای بزرگ ندارند با این روش می‌توانند پایه رشد خود را بنا کنند و کارهای خود را نیز توسعه دهند؛ این شرکت‌ها، هر زمان که مستقل شدند و خط تولید ایجاد کردند امکان تغییر روش برای ادامه فعالیت خود را نیز دارند.

عضو انجمن شرکتهای دانش بنیان با اشاره به این که برخی از سازمانهای دولتی موظف به واگذاری مکانهای بدون استفاده خود برای راه اندازی شرکتهای دانش بنیان شده اند ادامه داد:یکی از طبقات “پست بانک” مشهد به عنوان یکی از مکانهای دولتی اکنون در اختیار شرکتهای زیرمجموعه پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار دارد و باید این مدل و سبک در میان سایر ارگانهای دولتی، رواج پیدا کند.

روح بخش افزود:هم اکنون نزدیک به چهار سال است که این موضوع مطرح شده است ولی شخصی که بتواند مسوولیت آن را بر عهده بگیرد مشخص نشده است و بهترین گزینه در استان نیز پارک علم و فناوری خراسان رضوی به عنوان یک نهاد حاکمیتی است که در این خصوص می‌تواند انجام وظیفه کند.

وی ادامه داد: چون هنوز فرهنگ ایجاد و استفاده از فضای اشتراکی در کشور ما به خوبی جا نیفتاده است، بخش خصوصی امکان ضرردهی بسیاری دارد و باید حمایتهای مناسبی برای تحقق این امر در نظر گرفته شود.

دبیر انجمن شرکت‌های دانش بنیان استان خراسان رضوی گفت: ایجاد فضای اشتراکی با همکاری بخش خصوصی و بخش دولتی که در اصطلاح “خصولتی” گفته می شود مانند نمونه “کارخانه نوآوری” در شهر مشهد هم مدلی برای این کار است که می‌تواند نقطه آغازی برای مشارکت بخش خصوصی در نظر گرفته شود.

روح بخش افزود: روش همکاری نیز باید مشارکتی و بلند مدت تعریف شود تا مشارکت کنندگان در سود و زیان سهیم باشند.

وی اظهار کرد: دانشگاه ها نیز به عنوان مسوولیت اجتماعی در کنار ایجاد برندینگ می‌توانند از ظرفیت خود برای ایجاد فضای اشتراکی استفاده کنند که نمونه هایی از آن در کشور ما ایجاد شده است.

دبیر انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان خراسان رضوی گفت: هم اکنون ۲۵ شرکت شتاب‌دهنده دارای مجوز در سطح استان مشغول فعالیت هستند که از این تعداد، تاکنون ۱۰ شرکت تقاضای فضای کار اشتراکی داده اند.

پایان پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
منبع
باشگاه خبرنگاران جوان

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا