جوان دهه هفتادی برای 51 خانوار کار ایجاد کرد
روزگاری صنعت فرش بهعنوان یک صنعت پویا و تأثیرگذار مطرح بود که تأثیر بسزایی در توسعه کشور داشت؛ هنری که امروز هم با احیای آن میتواند در سطح جهانی حرف برای گفتن داشت و به ارزآوری کشور کمک کرد.
به گزارش کارآفرینی پرس، در سالهای نه چندان دور دار قالی یکی از اعضای ثابت خانههای ایرانی بود و همیشه یکی دو نفری و شاید هم بیشتر، پای دار قالی به نقش زدن و گره بر گره افزودن مشغول بودند.
خیلی از دختران ازهمان سنین کودکی با بافت قالی آشنا میشدند و قالی دستباف، همیشه گل جهیزیه آنان بود و با آن مهارت و هنر خود را به رخ میکشیدند. پای درد و دل پیشکسوتان صنعت فرش که مینشینی حرفهای زیادی برای گفتن دارند، حرفهایی که رنگ و بوی امیدواری به بهبود وضعیت فرش دستباف ندارد و گویی مسیر را برای جولان فرش ماشینی و میدان دادن به واردات در این بخش هموار کردهاند.
صنعت فرشبافی شاید امروز بیش از هر صنعت دیگری بتواند در حوزه صادرات غیرنفتی رشد پیدا کند و تحقق شعار سال را در رشد و شکوفایی این صنعت بتوان به نظاره نشست.
لیلا سادات فاطمی خونساری از جوانان دهه هفتادی است که توانسته با ارده و پشتکار ضمن ایجاد درآمدزایی برای خود و خانوادهاش برای 51 نفر دیگر از همشهریانش به شکل مستقیم و غیرمستقیم زمینه اشتغال ایجاد کند.
او در کمتر از یک دهه موفق شده در کنار نقش همسری، مادری و تحصیل به هدف خود دست پیدا کند و به عنوان یک کارآفرین موفق در عرصه صنایع دستی در شهرستان محلات شناخته شود.
او در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی درخصوص فعالیتش چنین گفت: سال 90 باتوجه به علاقه شخصی به صنعت قالیبافی وارد این عرصه شدم و شروع به یادگیری کردم. به رغم اینکه رشته تحصیلی دانشگاهی ام علوم سیاسی بود و در حال حاضر نیز دانشجوی سطح دو حوزه هستم، ولی علاقهمند بودم تا بتوانم خود فعالیت اقتصادی داشته باشم و بتوانم آن را گسترش دهم.
این بانوی جوان کارآفرین محلاتی ادامه داد: سال 95 کار را شروع کردم و در ابتدای کار تصمیم گرفتم که کارگاه را به شکل غیرمتمرکز راهاندازی کنم و برای این کار دار را به همراه مواد مورد نیاز به بافندگان خانگی میدادم با گذشت یک سال تصمیم گرفتم که کارگاه ر متمرکز برقرار کنم و برای این کار مکان مورد نظر را تهیه کردم.
خونساری با تاکید بر اینکه توانسته است طی این مدت به بخشی از اهداف خود دست پیدا کند، گفت: در حال حاضر کارگاه قالیبافی را در دو شعبه اداره میکنم که در یکی از شعبهها 15 کارگر و در دیگری که به تازگی راهاندازی شده است 10 کارگر فعالیت میکنند.
وی افزود: 20 بافنده هم در منزل کار قالیبافی و سفارشات را انجام میدهند و در کنار این بافندگان قالی تعداد 6 نفر هم کارگر آقا کارهایی نظیر باربری، چلهکشی، رنگرزی و … را انجام میدهند.
این کارآفرین جوان محلاتی یادآور شد: در این مسیر با بسیج سازندگی شهرستان و مؤسسه خیریه علوی شهرستان همکاری داریم؛ کارگاه دوم را به کمک مؤسسه خیریه علوی در روستای دهپائین شهر محلات راهاندازی کردیم که فرصت اشتغال و کسب رزق را برای زنان این روستا که جزو مناطق حاشیهشهر محسوب میشوند فراهم کنیم.
هنرمندان فرشباف در انتظار بیمه
خونساری ادامه داد: اکثر بافندگان از زنان بیسرپرست و بدسرپرست هستند که به ما معرفی میشوند و متاسفانه مشکل عمدهای که با آن مواجه هستیم بیمه بافندگان است؛ متاسفانه خیلی از افرادی که در کارگاه ما کار میکنند از سن بیمه شدگی عبور کردهاند در حالیکه سالهاست در این عرصه فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه مزایای بیمه قالیبافان در قیاس با بیمه کارگری بهتر است، گفت: متاسفانه پرداخت حق بیمه کارگری بیش از بیمه قالیبافی است و همین باعث شده اکثر افرادی که در عرصه قالیبافی فعالیت میکنند نسبت به آینده شغلی خود امید چندانی نداشته باشند.
این بانوی محلاتی به مشکلات و سختیهایی که با آن مواجه است، پرداخت و گفت: در کنار کار بازاریابی و بازر فروش عمده مشکلی که با آن مواجه هستیم دلالانی هستند که با قیمت پائین حاصل دسترنج بافندگان را میخرند و سود حاصله را در جیب خود میکنند؛ یکی از مسائلی که باعث شد من وارد این عرصه شوم و به عنوان یک کارآفرین فعالیت داشته باشم کوتاه کردن دست دلالان در این صنعت بود چراکه تلاش میکنم طرحهای سفارشی را بپذیرم تا کارگر متحمل ضرر نشود.
خونساری با اشاره به اینکه هنر قالیبافی اصالت و هویت ایرانی است، تصریح کرد: سفارشاتی از خارج کشور داشتهایم هرچند به شکل حرفهای نبوده یعنی از طریق شرکتها یا موسسات صورت نگرفته است ولی هستند افرادی که با دیدن تابلوها و فرشهای بافته شده در کارگاه سفارش کار دادهاند که با خود به خارج از کشور منتقل کردهاند و اکثرا هم از کشورهای عربی و اروپایی بودهاند؛ بیشتر سفارشات و مشتریان ما از دیگر استانهای کشور هستند.
حمایت کارآفرینان عرصه صنایع دستی از جمله هنر فرشبافی از سوی مسئولان و متولیان باعث دلگرمی و ادامه مسیرشان و جلوگیری از نابودی هنری میشود که امروز به دست فراموشی سپرده شده است. هنری که میتواند در بخش ارزآوری و درآمدزایی برای کشور نقشآفرین باشد.
انتهای پیام/