روح الله دهقانی فیروزآبادی: فعالان زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان متناسب با نوع فعالیت‌ خود حمایت می‌شوند

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور گفت: فعالان زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان متوازن و متناسب با اندازه، ماهیت فعالیت‌ها و نیازهای آنها به صورت هوشمند و هدفمند حمایت می‌شوند.

به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از ایرنا، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی روز شنبه در نشستی که با حضور جمعی از اعضای انجمن ملی شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد، به نقش‌آفرینی این انجمن در رساندن اقتصاد دانش‌بنیان به متن جامعه و مردمی‌سازی آن اشاره کرد و اظهار داشت: رویکرد معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، استفاده از انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان یک بازوی اجرایی حکمرانی برای مردمی‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان، ایجاد ارزش افزوده و کمک به شرکت‌های کوچک است.

وی افزود: انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند به باشگاهی با حضور شرکت‌های تراز و ابرشرکت‌ها تبدیل شود که خط مشی حکمرانی در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را به مرحله اجرا برسانند. به دنبال این هستیم که نظامات و نقش‌هایی از حکمرانی را به این انجمن محول کنیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان به امضای موافقت‌نامه میان معاونت علمی ریاست جمهوری و انجمن ملی شرکت‌های دانش‌بنیان با هدف احصاء نیازها و پیگیری اولویت و نیازهای راهبردی شرکت‌های دانش‌بنیان در قالب این توافق‌نامه اشاره کرد و گفت: در توافق‌نامه میان معاونت علمی و انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توان بخشی از حمایت‌های این معاونت را به عنوان بخش حاکمیتی در قالب کانال‌ها و سازوکارهای مدون و مشخص به این انجمن واگذار کرد تا ضمن کمک به عرصه حکمرانی اقتصاد دانش‌بنیان، زمینه‌ساز هدایت و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان، شکل‌گیری کنسرسیوم‌های توانمند و ارتقای شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا شود.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه بخشی از مشکلات و چالش‌های میان‌مدت و اولویت‌دار شرکت‌های دانش‌بنیان، با هم‌افزایی معاونت علمی و انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان قابل احصاء و پیگیری هستند، ادامه داد: در بسیاری از دغدغه‌ها و چالش‌های گریبان‌گیر زیست‌بوم شرکت‌های دانش‌بنیان کشور می‌توان با دریافت و شناخت این نیازها، مسائل اولویت‌دار در قالب یک نظام‌نامه تعریف شده و تعدادی راهکار تدوین و تصویب شود.

دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: اجرای این راهکارها در قالب یک کمیته مشترک پیگیری و اجرا می شود. لازم است در گام نخست فهم مشترک در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان میان فعالان برجسته این حوزه ایجاد شده و سپس کارگروه مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و انجمن ملی شرکت‌های دانش‌بنیان، همراه‌سازی و مطالبه از سایر دستگاه‌ها را در سطح اجرایی به طور جدی دنبال کند.

وی تاکید کرد: موضوعات و راهکارهایی مشخص را که گردش کار مشخص دارند در ابتدا و پایان مسیر دیده شده و بررسی موانع در قالب دستور جلسه و ذیل توافق نامه‌ای با انجمن ملی شرکت‌های دانش بنیان دنبال می شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور به تعریف یک بسته تامین مالی اشاره و خاطرنشان کرد: در قالب راهکارهای میان‌مدت و اجرایی به کمک این کارگروه مشترک می‌توان یک بسته حمایتی را با عددی مشخص تعریف و تصویب کرد تا با نقش آفرینی انجمن، صندوق نوآوری و شکوفایی و سایر بخش‌ها و نظارت عالی معاونت علمی، تامین مالی هدفمند و در راستای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان صورت بگیرد.

دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد: ایجاد یک بانک اقتصاد دانش‌بنیان با ماهیت سرمایه‌گذاری خطرپذیر و متناسب با نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر راهکارهایی است که می‌تواند در آینده به رفع نیازهای تسهیلاتی دانش‌بنیان‌ها کمک کند.

وی با تاکید بر این که باید حمایت از فعالان زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان، متوازن و متناسب با اندازه، ماهیت فعالیت‌ها و نیازهای هر کدام، به صورت هوشمند و هدفمند صورت بگیرد، عنوان کرد: حمایت از شرکت‌های بزرگ در حین کمک به رشد و توانمندسازی شرکت‌های کوچک از موضوعات مهمی است که به کمک این انجمن می‌تواند تحقق یابد.

وی افزود: هم‌افزایی و همراهی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، با این رویکرد صورت می‌گیرد که تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان به پیشران و لوکوموتیو اقتصاد دانش‌بنیان تبدیل شوند. این شرکت‌ها به گونه‌ای فعالیت کنند که عملکردشان در مسیر خلق ارزش افزوده، ایجاد اشتغال و صادرات باشد و به رشد و ارتقای بازیگران و حمایت از شرکت‌های کوچک چشمگیر و اثرگذار کمک کنند.

براساس گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در این نشست جمعی از اعضای انجمن ملی شرکت‌های دانش‌بنیان، ضمن بیان دیدگاه‌ها، دغدغه‌ها و مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ، راهکارهایی را برای حل این مسائل ارائه کردند. چالش‌های تخصیص اعتبارات ارزی و ریالی، واردات نمونه‌های دارای مشابه دانش‌بنیان، حمایت از تامین مالی و سرمایه‌گذاری طرح‌های دانش‌بنیان از جمله موضوعات مطرح شده در این نشست بود.

نشست مشترک معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و جمعی از اعضای انجمن ملی شرکت‌های دانش بنیان برگزار شد.

پایان پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
منبع
ایرنا

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا