انواع دورههای مهارتی در دانشکده مهارت و کارآفرینی برگزار میشود
رئیس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد گفت: غالب دورههایی که در دانشکده مهارت در حال برگزاری است، نهایتا منجر به صدور مدرک بین المللی سازمان فنی و حرفهای خواهد شد، از جمله پرمتقاضی ترین دورهها می توان به ICDL و تکنسین داروخانه اشاره کرد که همواره متقاضی دارد، اما دورههای پرورش قارچ، طراحی وبسایت وردپرسی، ماشین لرنینگ، علوم داده، تعمیر تجهیزات پزشکی و … نیز برگزار و یا در حال برگزاری است.
به گزارش کارآفرینی پرس، مسعود کریمی رئیس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفتوگو با ایسکانیوز بیان کرد: در سال ۱۳۹۹ پس از انحلال آموزشکدههای فنی و حرفهای در معاونت سما، وظیفه و ماموریت سما صرفا مدیریت مدارس سما تعیین شد و وظیفه آموزش دانشجویان آموزشکده سما با هدف تمرکز بیشتر بر مهارت آموزی به دانشکدههای نو تاسیس مهارت و کارآفرینی محول شد. رشتههای ذیل این دانشکده مهارت محور و تا مقطع کاردانی طراحی شدهاند. از لحاظ تشکیلاتی، دانشکده مهارت زیر مجموعه معاونت آموزشی و مهارتی دانشگاه است.
وی افزود: در ترم جاری هدف دانشکده، برگزاری دورههای مهارتی برای دانشجویان، معرفی دانشجویان به مراکز کارآموزی در قالب طرح پویش و نیز راه اندازی مدارس عالی مهارتی است. در حال حاضر مدرسه عالی مهارتی حقوق دایر شده است به زودی خبر تاسیس مدرسه عالی مهارتی را اعلام خواهیم کرد. همچنین برگزاری رویداد صدرا با حضور نمایندگان ادارات، صنایع، نهادها و ارگانها را در دستور کار قرار دادهایم.
کریمی ادامه داد: غالب دورههای مهارتی ذیل مرکز مدیریت مهارتی و مشاوره شغلی دانشگاه یا همان TMC واقع در دانشکده مهارت و کارآفرینی برگزار میشود که نهایتا منجر به صدور مدرک بین المللی سازمان فنی و حرفهای خواهد شد، از جمله پرمتقاضی ترین دورهها می توان به ICDL و تکنسین داروخانه اشاره کرد که همواره متقاضی دارد، اما دورههای پرورش قارچ، طراحی سایت وردپرسی، ماشین لرنینگ، علوم داده، تعمیر تجهیزات پزشکی و … نیز برگزار و یا در حال برگزاری است.
رئیس دانشکده مهارت افزود: یکی از ماموریتهای دانشکده مهارت، برگزاری کارآموزی طرح پویش دانشجویی است، در قالب این طرح، بدون اینکه دانشجو متقبل پرداخت شهریه مازاد شود یا در سقف تعداد انتخاب واحد وی تأثیر بگذارد بدون هیچ محدودیتی به مراکز کارآموزی معرفی خواهد شد. اما این امر مستلزم فراهم آوردن مقدماتی هم از جانب متقاضی و هم از جانب دانشگاه است. در خصوص برخی از رشتههای خاص و حتی سایر رشته ها لازم است شخص متقاضی با مرکز مورد نظر و مورد علاقه خود ابتدا رایزنی نماید و در صورت کسب رضایت، دانشگاه اقدام به صدور معرفی نامه خواهد نمود.
وی گفت: در حالت کلی، برای رشتههایی که جمعیت دانشجویی بالایی دارند و مراکز هدف کارآموزی آنها تقریبا شناخته شده است، دانشگاه اقدام به عقد تفاهم نامه با ارگان ذیربط مینماید، از جمله آموزش و پرورش. به این ترتیب تعداد زیادی از دانشجویان علاقمند به کارآموزی معلمی میتوانند در مدارس شهرستان بجنورد فعالیت نمایند.
کریمی اظهار کرد: نمره کارآموزی طرح پویش در معدل دانشجویان اثر ندارد با این حال، به منظور قرار گرفتن در چتر حمایتی دانشگاه لازم است این واحد درسی را قبل حضور در مراکز و ادارات یا نهادها، انتخاب واحد نمایند.
مسعود کریمی ادامه داد: کارآموزی طرح پویش برای دانشجویان کارشناسی پیوسته در مجموع در طی دوره تحصیل ۸ واحد است که هر ترم فقط دو واحد میتوانند ( معادل ۲۴۰ ساعت) اخذ نمایند و پس از تمام دوره مدرک کارآموزی طرح پویش از سوی دانشگاه صادر خواهد شد.
وی گفت: در حال حاضر قریب ۲۰۰ دانشجوی طرح پویشی فعال در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و از میان رشتههای عمران، آموزش ابتدای، علوم تربیتی و شیمی میباشند. امید ما این است که این تعداد به حداقل ۵۰۰ نفر افزایش یابد.
کریمی در پایان گفت: شعار هر دانشجو یک تخصص یک مهارت سیاست دانشگاه است. برای محقق شدن این شعار گامهای بسیاری برداشته شده اما همچنان مسیر طولانی در پیش داریم.
از همه دانشجویان علاقمند به مهارت آموزی دعوت میکنم علایق مهارتی خود را به دانشکده منعکس نمایند و تجربیات و پیشنهادات خود را در جهت بهبود کیفیت آموزشها در میان بگذارند.
انتهای پیام/