از فعالیت کارآفرینان فرهنگی و هنری حمایت میشود

مدیرکل دفتر اقتصاد و فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:فعالیت کارآفرینان فرهنگی و هنری در قالب شبکهها و خوشهها حمایت میشود و این اقدامات در این نهاد توسعه مییابد.
به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از ایرنا، افسر موموندی روزشنبه در کارگاه آموزشی مفاهیم اقتصاد خلاق واستراتژیهای توسعه کسب و کار حوزه صنایع خلاق که در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد برگزار شد ، افزود: این روزها آنچه در عرصههای مختلف رسانهای به چشم میخورد، عناوینی نظیر نوآوری و خلاقیت است و آنچه که به وضوح میتوانیم در عرصه فرهنگ و هنر با عنوان جوهر و ذات فعالیتهای فرهنگی – هنری داشته باشیم، همان خلاقیت و نوآوری است.
وی ادامه داد: این جوهر و گوهر گرانبها در بسیاری از عرصهها هنوز دست نخورده باقی مانده و نیازداریم برای کشف و بروز و ظهور آن به پنجره فرصتی که ایجاد شده در پس تحولات نوآورانه در جهان بنگریم و از این پنجره نگاهی به افق دور دست داشته باشیم و چشم انداز زیبایی برای کشور و نسل کنونی و آینده ترسیم کنیم.
مدیرکل دفتر اقتصاد و فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: بی تردید برای نگاهی عمیق به این افق بلند درک ارزش خلاقیت بسیار مهم است و اگر در سطح سیاستگذاری ما، مدیران و اگر در سطح عملیاتی کارآفرینان و فعالان این عرصه به ارزش خلاقیت تکیه نکنند و این ارزش درک نشود، ممکن است این پنجره فرصت را هم از دست داده و بسته شود.
وی ادامه داد: با توجه به شتاب پی در پی که در تغییرات فناورانه می بینیم و از تغییرات تکنولوژیهای رسانه ای و ارتباطات عبور می کنیم و وارد هوش مصنوعی میشویم که این روزها اخبار آن را در شبکه های مختلف پی میگیریم و می بینیم که هراس ایجاد کرده است.
موموندی افزود: هراسی که فناوری هوش مصنوعی ایجاد کرده به دلیل اینکه علی رغم پیش بینی پذیر بودن آن درسطوحی، مقداری غیرقابل پیشبینی شده و ترکیب آن با انسان و ورود به عصر ربات انسان باعث شده حتی خالقان این تکنولوژی را به هراس انداخته اما تمامی این تغیبرات حاصل خلاقیت و نوآوریهایی است که بشر در نسلهای کنونی تجربه می کند.
وی ادامه داد: در این همایش به دو پرسش پاسخ داده میشود اینکه چگونه برای خلاقیت و نوآوری مبتنی بر فرهنگ به گونه ای همافزایی ایجاد کنیم که به توسعه کارآفرینی منجر شود و بتوانیم یک رشد پویایی در اشتغال خلاق و فرهنگی داشته باشیم و لذا این هدف و نقطه کانونی و راهبردی در سیاست و حکمرانی امروزه چگونه میتواند رقم خورد.
مدیرکل دفتر اقتصاد و فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: البته مشروط به پاسخ دادن به پرسش دیگری است در اینکه اگر در سطح جهانی و بر نقشه جهانی نگاه کنیم میبینیم عمدتا کشورهایی که دارای تمدن و پیشینه کهنی هستند از گردونه رقابتهای اقتصادی بویژه در قرن بیستم جا مانده بودند و اما اکنون به یک سرمشق نوین در پیشرفت جهانی رسیدیم که بر تمدن و فرهنگ اتکا دارد و در عصر نوین حکمرانی اسلامی به تمدن نوین اسلامی میاندیشیم که باید این تمدن را مبتنی بر فعالیتهای فرهنگی داشته باشیم.
موموندی گفت: لازمه این امر آن است که هم افزایی و هم فکری هم بین جوانان کنشگر این عرصه ایجاد کنیم و این فرصت و نگاه را گسترش دهیم و هم نیازمند تغییر نگاه سیاست گذارن و مدیران و حتی تغییر نگاه کنشگران و جوانانی است که از دانشگاهها با انگیزه خارج شده و ما تمایل داریم اعلام کنیم پذیرای این هستیم که هدایت و همراهی و تسهیلگری را انجام دهیم که جوانانی که از دانشگاهها فارغالتحصیل می شوند، وارد صنایع خلاق شوند .
وی ادامه داد: لازم است مداخلههای ویژه ای صورت گیرد تا بتواند این صنایع را در چارچوب حقوق مالکیت فکری حفظ کند و با سرمایه گذاری بر روی منابع انسانی، حکمرانی در این عرصه را مدیریت کند و دسترسی به بازار و بازاریابی سبک زندگی را توسعه دهد و دانش و آموزش مورد توجه قراردهد.
مدیرکل دفتر اقتصاد و فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بسیاری از فعالان عرصه فرهنگ نمی دانند باید چگونه خلق ارزش داشته باشند و وارد عرصه های کارآفرینی شوند و این پرسش ها و این ابهامات در این همایش روشن خواهدشد تا بتوانیم پس از آموزشها با کمک سیاستگذاران و مدیران در سطح محلی و ملی به تامین سرمایهگذاری و منابع مالی بیندیشیم و بتوانیم خدمات مالی و سرمایهگذاریهای پرخطر ر اتوسعه دهیم .
در این کارگاه یکروزه ۵۰ نفر از علاقهمندان به کسب و کارهای خلاق فرهنگی و هنری حضور داشتند.
پایان پیام/