فراهم شدن فضای فیزیکی برای استقرار شعبه شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه تهران در منطقه آزاد ارس

مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی چترا

رئیس دانشگاه تهران گفت: حمایت سازمان منطقه آزاد ارس برای تسریع در عملیاتی شدن طرح توسعه پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه تهران، بر توسعه پایدار و پایداری توسعه این منطقه تاثیر مستقیم دارد.

به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از ایلنا، «سید محمد مقیمی» رئیس دانشگاه تهران در نشست مشترک با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، گفت: انتظار از مناطق آزاد کشور این است که نقش محوری در جذب و ساماندهی ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی کشور در این مناطق داشته باشند و علاوه بر بهره‌گیری از رویکرد علمی در برنامه تحولی مناطق آزاد، نوعی مرکزیت هم در راستای گسترش همکاری دانشگاه‌های کشور با کشورهای هم‌مرز پیدا کنند. 

مقیمی با اعلام آمادگی دانشگاه تهران برای همکاری مشترک با سازمان منطقه آزاد ارس به منظور راه‌اندازی مراکز علمی تحقیقاتی مشترک با سایر دانشگاه‌ها در این منطقه آزاد، گفت: این مراکز علمی تحقیقاتی با هدف انجام پژوهش برای حل مسائل منطقه آزاد ارس و همچنین مشارکت در تدوین برنامه‌های راهبردی عملیاتی برای این منطقه و همچنین به عنوان نقاط کانونی با ماموریت ویژه گسترش همکاری دانشگاه تهران با دانشگاه‌های تراز اول کشورهای همسایه ایجاد شوند. 

رئیس دانشگاه تهران افزود: جهت‌گیری دانشگاه تهران به سمت تحقق «دانشگاه حل مسئله» است که در این راستا فعالیت‌های علمی و پژوهشی با نگاه به حل مسائل جامعه و کشور ساماندهی می‌شوند. با این نگاه، توجه ویژه پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه تهران به حوزه‌های آب و کشاورزی با توجه به ظرفیت استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و همچنین منطقه آزاد ارس، می‌تواند با جاری و ساری نمودن نگاه علمی در این حوزه‌ها، موجب حل مشکلات و ارتقای بهره‌وری در مزیت‌های نسبی این منطقه از کشور شود. 

رئیس دانشگاه تهران از افزایش دانشجویان بین‌الملل به عنوان یکی از اهداف گسترش پردیس‌های بین‌الملل دانشگاه تهران نام برد و افزود: پردیس بین‌المللی ارس دارای ظرفیت مناسبی جهت جذب دانشجویان کشورهای همسایه بویژه عراق و ترکیه است که تقویت زیرساخت‌های این پردیس بین‌المللی با حمایت سازمان منطقه آزاد ارس می‌تواند در تحقق این هدف موثر باشد. 

مقیمی همچنین با اعلام آمادگی دانشگاه تهران به منظور رونق فعالیت‌های دانش‌بنیان در منطقه آزاد ارس، گفت: با فراهم شدن فضای فیزیکی مناسب در منطقه آزاد ارس، برخی شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برای ایجاد شعبه در منطقه آزاد ارس آمادگی دارند؛ که در این صورت امکان مناسب‌تری به منظور بازاریابی محصولات دانش‌بنیان ایرانی و توسعه صادرات آن‌ها به کشورهای همسایه فراهم می‌شود. 

رئیس دانشگاه تهران در پایان، راه‌اندازی شعبه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در منطقه آزاد ارس را موجب رونق فعالیت‌های دانش‌بنیان در این منطقه دانست و اظهار داشت: با راه‌اندازی این شعبه، شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور جدید متناسب با ظرفیت‌های محلی و همچنین استعدادهای کشورهای هم‌مرز، تحت نظارت و حمایت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران امکان استقرار پیدا خواهند کرد. 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، «مجید کیانی»، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس نیز در این نشست با حمایت از طرح توسعه پردیس بین‌المللی ارس، بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاه تهران در زمینه توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و استقرار واحدهای فناور در منطقه آزاد ارس تاکید کرد. 

وی افزایش جذب دانشجویان کشورهای همسایه توسط پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه تهران را موجب رونق گرفتن منطقه آزاد ارس دانست و گفت: برای توسعه زیرساخت‌ها و ایجاد جذابیت برای جذب بیشتر دانشجویان غیرایرانی آمادگی کامل داریم. 

کیانی با ابراز تمایل جهت راه‌اندازی مراکز علمی تحقیقاتی مشترک با سایر واحدهای دانشگاهی در منطقه آزاد ارس، تاکید کرد: این اقدام با محوریت دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه جامع، یک اقدام زیربنایی برای توسعه منطقه آزاد ارس محسوب می‌شود. 

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در پایان با استقبال از رویکرد رئیس دانشگاه تهران در زمینه جهت‌گیری دانشگاه به عنوان نهاد حل مسئله، خواستار نگاه همه‌جانبه به رفع مشکلات و توسعه مناطق آزاد از مناظر فرهنگی، اقتصادی، صنعتی و غیره شد.

پایان پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
منبع
ایلنا
برای مشاهده کلیک کنید.

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا