سفارش رپورتاژ آگهی: 09128237336

احسان خاندوزی: سطح اشتغال‌زایی با نرخ ترجیحی به ۴۰ همت رسید

وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: سطح تسهیلات اشتغال‌زایی با نرخ ترجیحی در ۲ سال گذشته از حدود ۲ همت به بیش از ۴۰ همت افزایش پیدا کرده است.

به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از ایمنا، سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه آئین رونمایی از سامانه جامع تسهیلات اشتغالزایی و افتتاح مرکز تسهیل تأمین مالی تولید در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سطح تسهیلات اشتغالزایی با نرخ ترجیحی به نرخ نصف سود مصوب شورای پول و اعتبار که به نام تسهیلات تبصره ۱۸ در سال‌های گذشته معروف بوده، در ۲ سال گذشته از حدود ۲ هزار میلیارد تومان به بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به استفاده از تسهیلات با نرخ سود ترجیحی تعداد زیادی از پروژه‌های اقتصادی کوچک و متوسط در استان‌ها، افزود: به جهت گزارش‌های نظارتی و پیگیری مربوط به تحقق ۱۰۰ درصدی آن میزان از تولید و اشتغال بین تمام ۳۱ استان کشور و با توجه به اینکه هر ۱۷ وزارتخانه دولت درگیر و ۳۰ عضو شبکه بانکی کشور دست اندر کار این تسهیلات هستند، نیازمند سامانه متمرکزی بود تا بتوان به شکل برخط تمام تسهیلات در هر استان و توسط هر وزارتخانه به عاملیت هر بانک به لحظه رصد شود و گزارش آن را برای هیئت دولت، مجلس شورای اسلامی و نهادهای نظارتی ارسال کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: این سامانه در ماه‌های گذشته آماده و اکنون تمام استان‌ها و شبکه بانکی کشور به آن متصل شده است و همچنین از روزهای گذشته برخی از وزارتخانه‌های چابک تر مانند وزارت‌های نفت و جهاد کشاورزی به سامانه متصل شدند و امیدواریم ظرف روزهای آینده تمام وزارتخانه‌های دولت هم بتوانند پرداخت سال ۱۴۰۳ تسهیلات اشتغالزایی را تنها بر روی سامانه جدید داشته باشند.

مرکز تسهیل تأمین مالی تولید وزارت اقتصاد با مجوز سازمان اداری استخدامی کشور آغاز به کار کرد

خاندوزی به قانون مترقی در حوزه نظام مالی تحت عنوان قانون تأمین مالی و زیرساخت مصوب مجلس شورای اسلامی که از ۲ تا ۳ ماه گذشته لازم‌الاجرا شده، اشاره کرد و گفت: طبق این قانون، برای اینکه وظایف مفصل تأمین مالی تولید برعهده گرفته شود و طبق قانون برنامه هفتم، وزارت اقتصاد به عنوان مسئولیت مرکزی تأمین مالی تولید در کشور شناخته شده، نیازمند ایجاد یک مرکز متمرکز با وظایف خاص بودیم که با تأیید سازمان اداری استخدامی کشور در چارت رسمی وزارت اقتصاد رسماً مرکز تسهیل تأمین مالی تولید مصوب و از امروز اجرایی شد.

وی با بیان اینکه دبیرخانه مرکز تسهیل تأمین مالی تولید، شورای ملی تأمین مالی است، عنوان کرد: این شورا از خردادماه سال جاری آغاز به فعالیت کرده و نخستین اقدام و مصوبه این شورا آئین نامه‌ای برای صندوق‌های تضمین بود؛ چراکه کار تضمین کمک شایانی به شرکت‌ها می‌کند تا اگر در تسهیلات شبکه بانکی کشور دچار سیاست‌های انقباضی شود، بتواند ضمانت نامه‌های بیشتری را ارائه بدهد. دومین مصوبه نیز آئین نامه شرکت‌های اعتبارسنجی است که در اعتبارسنجی کمک ویژه‌تری خواهد کرد.

وزیر اقتصاد ابراز امیدواری کرد: تا ماه‌های آینده و انشاالله در دولت آینده هم تداوم ابزارهای تأمین مالی چه برای بخش خصوصی و چه برای بنگاه‌های بخش عمومی کشور بتواند با قدرت ادامه پیدا کند؛ این مرکز امروز رسماً فعالیت خود را آغاز می‌کند.

خاندوزی با اشاره به میزان تسهیلات اشتغالزایی با نرخ سود ترجیحی، بیان کرد: تسهیلات اشتغالزایی یا تولید بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال گذشته و حدود همین عدد در سال ۱۴۰۱ تسهیلاتی بوده است که طبق قانون مصوب به اجرا رسیده است.

وی اتفاق مهم امروز را تجمیع تمام ابزارهای حمایتی وزارت اقتصاد از پروژه‌های دانش بنیان و پروژه‌های پیشران کشور در کنار هم دانست و اضافه کرد: یعنی ۵۴ ابزار مانند حمایت‌های مالیاتی متعدد، حمایت‌های بیمه‌ای، حمایت‌های گمرکی متعدد و حمایت‌های بورسی که امکان آن به لحاظ قانونی است و البته تأمین مالی به معنای بانک‌های دولتی ابلاغ آن در دل آئین نامه انجام شد. از امروز اجرای این آئین نامه را با ۵۴ ابزار توسط مرکز تسهیل تأمین مالی شاهد انجام آن خواهیم بود و شورای ملی تأمین مالی نیز بر فرآیند اجرای این آئین نامه نظارت خواهد داشت.

دولت چهاردهم مسیر دولت سیزدهم در حوزه تأمین مالی را با قدرت بیشتری ادامه دهد

وزیر اقتصاد در ادامه در خصوص توصیه به وزیر اقتصاد دولت چهاردهم گفت: واقعیت این است که وزارت اقتصاد به جهت شرح وظایف، چه در حوزه مالیه دولت، خزانه داری و تکالیف بودجه‌ای و چه در سازمان مالیاتی، گمرک ایران، سازمان خصوصی سازی، سازمان اموال تملیکی و سایر دستگاه‌ها دامنه وظایف بسیار وسیعی دارد.

خاندوزی ادامه داد: بنابراین توصیه کوچک برای ادامه مسیر کار سختی است اما با پشتیبانی‌هایی که آیت الله رئیسی در خصوص موضوع ابزارهای تأمین مالی داشتند، گام‌های خوبی برداشته شد که مصوبه، آئین نامه و دستورالعمل‌های آن انجام شده و اجرای آن هم برای ابزارهای مختلف تأمین مالی برخی در آخر سال ۱۴۰۲ و بخش مهم‌تری در ابتدای سال ۱۴۰۳ آغاز و اجرایی شده است.

وی بیان کرد: این فرآیند به شرکت‌ها برای تأمین مالی، کاهش زمان ثبت افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی و برخورداری کامل از معافیت‌های مالیاتی، هرنوع افزایش سرمایه شرکت‌ها و صنایع بورسی (چه در مورد شرکت‌های غیر بورسی و چه در مورد بخش‌هایی از اقتصاد که در حوزه بخش دولتی یا بخش عمومی کشور مانند اوراق گام، تأمین مالی زنجیره‌ای است) کمک می‌کند.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: ابزارهای جدید یا توسعه ابزارهای ضمانت نامه‌ای یعنی صندوق‌های تضمین، شرکت‌های اعتبارسنجی در ماه‌های گذشته و سال سوم دولت به اجرا رسیده؛ توصیه بنده این است دوستانی که در دولت چهاردهم مدیریت وزارت اقتصاد را برعهده خواهند گرفت برای اینکه بیش از این، درخت‌های تازه و نونهال به ثمر بنشیند و ثمرات اتفاقات ماه گذشته به شکل فراگیرتری به همه شرکت‌ها برسد، انشاالله این مسیر را با قدرت بیشتر دنبال کنند و خبرهای خوبی را برای تأمین مالی تولید داشته باشند.

پایان پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا