سقف ضمانت انتشار اوراق صکوک به ۳۲۰ میلیارد تومان از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی افزایش یافت
بر اساس اعلام صندوق نوآوری و شکوفایی سقف ضمانت انتشار اوراق صکوک به ۳۲۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از آنا، نشست معرفی بسته حمایتی «ضامن» صندوق نوآوری و شکوفایی با حضور جمعی از معاونین صندوق، مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار و جمعی از نمایندگان شرکتهای دانشبنیان برگزار شد.
دکتر روحالله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست با اشاره به فعالیت نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان در کشور گفت: این شرکتها در حوزههای مختلفی مشغول فعالیت هستند و در صندوق نوآوری تلاش میکنیم از طریق ابزار مختلف، از دانشبنیانهای کشور (نوپا، نوآور، فناور) حمایت کنیم. از تعداد شرکتهای دانشبنیان موجود، ۷۰ درصد آنها نوپا هستند که اغلب از خدمت تسهلات صندوق استفاده میکنند.
وی افزود: زمانی که شرکتهای دانشبنیان، رشد کرده و بزرگتر (فناور) میشوند، شبکه بانکی تنها مسیر تامین مالی آنها نخواهد بود. کارکرد بازار سرمایه، تأمین مالی است و ظرفیتی است که برای شرکتهای دانشبنیان مقیاسبزرگ فراهم شده و زمینه رشد بیشتر آنها را ایجاد کرده است. بازار سرمایه مزایای مختلفی نسبت به شبکه بانکی کشور دارد؛ به عنوان مثال، این حوزه در چارچوب مقررات و ضوابط بانک مرکزی قرار نمیگیرد؛ الزاما همه شرکتها در این بخش حضور ندارند (اغلب شرکتهای بزرگ هستند)؛ تامین مالی (و بازپرداخت) در این بخش تقریبا طولانیتر (بیش از ۲ سال) است.
معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: با این حال شرکتهای دانشبنیان از ظرفیت بورس به خوبی استفاده نکردهاند و تلاش میکنیم در قالب بسته حمایتی «ضامن»، اتفاقات بهتری را در این حوزه رقم بزنیم. اوراق صکوک از طریق بازار سرمایه منتشر میشوند و سهامداران از طریق صندوقهای درآمد ثابت، این اوراق را خریداری میکنند. سود این اوراق معمولا به صورت سه ماه یکبار و اصل اوراق بعد از ۴ سال تسویه میشوند.
ذوالفقاری افزود: اوراق صکوک شرکتهای دانشبنیان در بورس تحت عنوان «نوآور» منتشر میشوند. در صندوق نوآوری و شکوفایی تلاش کردهایم برخی مشکلات از جمله بحث بوروکراسیهای موجود و بحث تضامین را تا حد امکان برطرف کردهایم. به عنوان مثال با بانکها توافق کردیم که ۵۰ درصد ضمانت تعهد پرداخت توسط صندوق نوآوری و شکوفایی صادر شود و برای ۵۰ درصد دیگر، از شرکت متقاضی، چک و سفته دریافت شود.
معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: سقف ضمانت انتشار اوراق صکوک سال گذشته ۱۲۰ میلیارد تومان بود که این رقم با پیگیری صندوق نوآوری و شکوفایی و همکاری دولت امسال به ۳۲۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به خوشحسابی شرکتهای دانشبنیان گفت: این خوشحسابی، عامل اصلی اعتماد شبکه بانکی کشور به دانشبنیانها بوده است و شاهد همکاری خوب همه بخشها برای حمایت از توسعه شرکتهای دانشبنیان هستیم و قولهای مثبتی نیز از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کردهایم. شرکتهای دانشبنیان مقیاسبزرگ، نقش آفرینی مهمی در اقتصاد دانشبنیان دارند و اگر بتوانیم ۲۰-۱۵ همت تامین مالی از طریق بورس محقق کنیم، جهش قابل توجهی را شاهد خواهیم بود.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: معتقدم بسته حمایتی «ضامن»، ابزار بسیار مناسبی برای تامین مالی شرکتهای دانشبنیان مقیاسبزرگ است و از این طریق، شرکتها میتوانند برنامهریزی بلندمدتتری داشته باشند. شرکتهای دانشبنیان با فروش بیشتر از ۵۰۰ میلیارد تومان (و سایر شرایط اعلامشده) میتوانند از بسته حمایتی «ضامن» بهرهمند شوند.
در ادامه این نشست، فریبا شاکریان، معاون موسسه مشاور تامین مالی ترنج و مشاور تامین مالی فیلیمو در بازار بورس، تجربه این شرکت در زمینه انتشار اوراق صکوک را تشریح کرد و به سوالهای حاضرین در نشست پاسخ داد.
مرتضی چشان، رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار بدهی سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در ادامه این نشست، سازوکار و ضوابط انتشار اوراق صکوک را تشریح کرد و گفت: ابزارهای مختلفی برای تأمین مالی وجود دارد که یکی از آنها، اوراق مرابحه است؛ البته شاید این ابزار برای همه شرکتها مناسب نباشد. شرکتهای دانشبنیان برای تأمین مالی طریق بازار سرمایه به صورتهای مالی حداقل دو سال اخیر نیاز دارند و صورت مالی سال اخیر شرکت حتما باید توسط حسابرس معتمد، حسابرسی شود.
معرفی یک نمونه موفق و یک نمونه ناموفق انتشار اوراق صکوک توسط نمایندگان دو شرکت دانش بنیان و انتقال تجربیات آنها در این مسیر، بخش دیگری از این نشست بود. همچنین نمایندگان شرکتهای دانشبنیان، سوالهای خود را درخصوص شرایط بهرهمندی از بسته حمایتی «ضامن» و انتشار اوراق صکوک مطرح کردند که توضیحات لازم از سوی معاونین صندوق نوآوری و شکوفایی و مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شد.
نامه «جهش تولید دانشبنیان» صندوق نوآوری در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» و در قالب ۸ بسته حمایتی درحال اجرا است.
بسته حمایتی «ضامن» یکی از بستههای هشتگانه این برنامه است که هدف از اجرای آن، تسهیل تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان از طریق بازار سرمایه و تقویت اثرگذاری آنها در توسعه اقتصاد دانشبنیان است.
شرکتهای دانش بنیان که شرایط تعیینشده از جمله فروش کل بیشتر از ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ و داشتن برنامه عملیاتی مشخص برای رشد میانگین سالانه حداقل ۱۰ درصدی تولید محصولات/ خدمات دانشبنیان را داشته باشند، میتوانند از «ضمانتنامه اعتباری» صندوق نوآوری و شکوفایی معادل ۵۰ درصد مبلغ اصل و فرع اوراق تا سقف ۳۰۰ میلیارد تومان بهرهمند شوند.
پایان پیام/