از «اسکنر سهبعدی انسان» رونمایی شد⁄ 10 میلیون دلار صرفهجویی ارزی با تولید «پودر ابرجاذب» در ایران
معاون علمی رییس جمهور از نخستین اسکنر سهبعدی ایرانساخت با طراحی و تولید نرم افزاری و سختافزاری بومی در پارک علم و فناوری قزوین رونمایی کرد.
به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی، معاون علمی رییس جمهور با همراهی محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین ضمن بازدید از دستاوردهای فناورانه و نوآورانه پارک علم و فناوری استان قزوین از محصولات دانشبنیان شرکتهای مستقر در این پارک علم و فناوری رونمایی کرد. همچنین دو مرکز نمونهسازی و ساخت سریع با حضور دهقانی افتتاح شد و به بهره برداری رسید.
اسکنر سه بعدی سایز انسان
دهقانی در نخستین بخش از رونمایی از محصولات دانشبنیان پارک علم و فناوری استان از «اسکنر سهبعدی انسان» رونمایی کرد.
متخصصان شرکت پویاگران هنر مینودری در پارک علم و فناوری قزوین، اسکنر سه بعدی سایز انسان را برای نخستین بار در کشور با امکان اسکن افراد و اجسام در اندازه حداکثر 2 در 2 در 2 متر طراحی و تولید کردهاند.
مدیریت بیش از 60 دوربین DSLR با سایز حسگر APS و امکان عکاسی همزمان با تاخیر صفر میلی ثانیه به هـمراه نرم افزار و برد کنترل اختصاصی، از وجوه تمایز این اسکنر است.
اســـکنر ســـه بعدی ســــایز انســان راهکار مهمی برای حل مشکل ســـاخت جمعـیت و طــراحی صحنههای پرخطر در سینما، بازی، انیمیشن، معماری، نمونهسازی صنعتی، پزشکی و ساخت اکشن فیـــگورهای شــــخصی است که میتواند افقهای جدیدی را در زمینه فناوریهای نرم و هویت ساز سرزمینمان فراهم کند.
تولید این محصول دانشبنیان در مرحله نخست از خروج 125 هزار یورو ارز نیز جلوگیری کرده و موجب اشتغال برای 4 نفر متخصص به صورت مستقیم و 11 نفر به صورت غیر مستقیم میشود.
با توجه به نیاز کشورهای منطقه به این محصول، امکان صادرات دستگاه وجود دارد و از کشورهای دیگر سفارش کار دریافت می شود و نظر به ماهیت فناورانه دستگاه، محدودیت خاصی از نظر تعداد تولید در سال وجود ندارد.
تولید پودر سوپر جاذب
محصول دیگری که در بازدید معاون علمی رییس جمهوری رونمایی شد، «پودر جاذب رطوبت بر پایه آکریلات» بود که توسط شرکت فناور مطهران تولید و تجاری سازی شده است.
این پودر کاربردهای گسترده ای در صنایع بهداشتی از جمله پوشک خردسالان و بزرگسالان و پدهای بهداشتی بانوان دارد و علاوه بر کاربردهای پزشکی، آرایشی و دارویی، در صنایع کشاورزی، بسته بندی مواد غذایی، کابل سازی، ساختمانسازی و … مورد استفاده قرار میگیرد.
از ویژگیهای فناورانه این پودر میتوان به سنتز بهینه با آغازگر اولتراسونیک (فراصوت) اشاره کرد که به افزایش کیفیت، بالا بردن راندمان و کاهش سرعت جذب، سطح متخلخل تر در پودر و کاهش قیمت و بهینه سازی اقتصادی تولید منجر میشود.
با توجه به اینکه واردات این محصول در سال 1402 بالغ بر ۴۲ هزار و ۵۹۹ تن و در سال 1403 حدود ۵۸ هزار و ۴۶۸ تن است، سالانه 100 میلیون دلار ارزبری دارد و کاملاً وارداتی است، که با توجه به ظرفیت فعلی تولید داخلی توسط این شرکت، میتوان صرفهجویی سالیانه 10میلیون دلار را پیشبینی کرد. با وجود آمار بالای تقاضا و آمار پایین عرضه نسبت به تقاضا ، در صورت رفع نیاز داخلی و اشباع بازار داخلی امکان صادرات آن به کشورهای همسایه امکان سنجی شده است.
مرکز نمونه سازی ساخت سریع مکانیکال
دهقانی در ادامه بازدید از پارک علم و فناوری قزوین، مرکز نمونه سازی ساخت سریع مکانیکال را افتتاح کرد. این مرکز با مساحت یکصد متر مربع (در محل پارک علم و فناوری قزوین) مستقر است و این امکان را فراهم می کند که نمونههای اولیه محصولات، پیش ورود به مرحله تولید انبوه، به صورت پروتوتایپ ساخته شود.
این مرکز با استفاده از پرینترهای فلزی امکان ساخت قطعات با ظرافت و دقت بالا را فراهم میکند. همچنین با در دسترس قراردادن تجهیزاتی نظیر اسکنر سه بعدی بسیار دقیق، ساخت و مهندسی معکوس قطعات و ماشین آلات را تسهیل می کند.
مرکز نمونه سازی محصولات شیمیایی و شوینده
این مرکز با مساحت یکصد متر مربع در محل پارک علم و فناوری قزوین و با حضور معاون علمی رییس جمهور افتتاح شد. مرکز نمونه سازی محصولات شیمیایی و شوینده این امکان را فراهم می کند که محصولات و مواد شیمیایی ابداع و فرموله شده، جهت آزمون، بررسی، تایید فرمول، اخذ استاندارد و… در مقیاس کوچک نمونه سازی شود.
با توجه به اینکه اغلب تجهیزات موجود در این مرکز در صنعت در ابعاد و حجم های بزرگ وجود دارد که ساخت نمونه محصول با استفاده از تجهیزات صنعتی, ممکن و مقرون به صرفه نیست، تجهیزات این مرکز در یک چرخه تولید، مکمل یکدیگر بوده مسیر ایده تا محصول را عملیاتی میکند.
دهقانی همچنین از محصولات دانش بنیان و خلاق تولیدشده در شرکتهای پارک علم و فناوری قزوین بازدید کرد و با فعالان و متخصصان این شرکتها به گفتوگو نشست.
انتهای پیام/