درباره سامانه نظام ایدهها و نیازها (نان)
نظام ایدهها و نیازها بهعنوان یکی از راهکارهای كاربردی نمودن دانش، طرحهای تحقیقاتی و پارساها (پایاننامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری)، پايش و پردازش نيازهای كشور، مشاركت عموم متخصصین جامعه در حل مسائل کشور، استفاده از ظرفيتهای گسترده موجود در كشور در كليه سطوح و تكميل زنجيره ايده تا پدیده و تجاریسازی نوآوریها، دستاوردهای پژوهشی و اختراعات و همچنین بهعنوان دریچه واحد نظام ملی علوم، تحقیقات و نوآوری بهمنظور یکپارچهسازی سامانههای مشابه در نظر گرفته شده است. این نظام شبکۀ نظم یافته، فعال، زنده و برخط است که ارتباط و تعامل بين «نیازپرداز» و «ایدهپرداز» را در جهت تحقق اهداف مشخص شده برقرار میکند.
به گزارش کارآفرینی پرس، در این یادداشت به بررسی سامانه نان میپردازیم با ما همراه باشید:
تفاوت ایده و نیاز چیست؟
- ایده: راهحل برای مساله منظور است
- نیاز: مسالهای حل نشده که بهعنوان چالش مطرح میگردد
منظور از کارگزار چیست؟ در این سامانه دو نوع کارگزار تعریف شده است:
- کارگزار ارزیابی ایده و نیاز: منظور آن دسته از نهادها، شرکتها یا موسسات علمی و فناوری است که برای انجام امور تکمیل و تصحیح اطلاعات ثبت شده، تعیین حوزههای تخصصی، تعیین سطح فناوری، تایید قابلیت انجام در قالب پایاننامه و تعیین وجود یا عدم وجود درخواست برای پیشنهادیه (RFP) و ارائه آن توسط دبیرخانه انتخاب میشوند.
- کارگزار مدیریت ایده و نیاز: منظور آن دسته از نهادها، شرکتها یا موسسات علمی و فناوری است که با برقراری تعامل و ارتباط با نیازپرداز، نیازهای فنی آنها را شناسایی میکنند و از سوی دیگر این نیازها را به صاحبان ایده در آن حوزه معرفی میکنند و توسط دبیرخانه انتخاب میشوند.
فرآیند ثبت کارگزاری چیست؟
لازم است نخست شخصیت حقوقی کاربر با بارگذاری معرفی نامه ایشان ثبت گردد. پس از تایید شخصیت حقوقی از سوی دبیرخانه نظام ایده ها و نیازها، امکان ثبت کارگزاری وجود خواهد داشت.
معیارهای انتخاب داور چیست؟
سامانه نظام ایدهها و نیازها از پژوهشگران پایگاه داده ISC بهعنوان داور بهره خواهد برد. کاربران با کامل کردن اطلاعات پژوهشی خود میتوانند درخواست داشتن نقش داور در سامانه نظام ایدهها و نیازها را اعلام نمایند.
منظور از شناسه دیجیتال اشیاء (Digital Object Recognizer) چیست؟
شناسه دیجیتال اشیا با نام مخفف DOR عبارت از یک کد منحصر به فرد برای هر شی است که همانند اثر انگشت برای آن است. کد بین المللی DOR به گونه ای طراحی شده است که به آثار مختلف علمی از جمله مقاله نشریه و همایش، کتاب، پایاننامه، ایدهها و نیازها، پژوهشگران، آثار هنری، نرم افزار و … تعلق میگیرد. این شناسه همانند یک بارکد برای شناسایی اشیا عمل میکند. در سامانه نظام ایدهها و نیازها به ازای هر نیاز، ایده و کاربر شناسه دیجیتال اشیا مربوطه تولید و در پالایش دادهها و گواهیها مورد استفاده قرار میگیرد.
منظور از سطج آمادگی بازار یا MRL چیست؟
- MRL1: تعیین مفاهیم مقدماتی ساخت
- MRL2: تعریف مفاهیم ساخت
- MRL3: اثبات مفاهیم ساخت
- MRL4: توانمندی تولید فناوری در محیط آزمایشگاهی
- MRL5: توانمندی تولید اجزای نمونه اولیه در محیط مرتبط با تولید
- MRL6: توانمندی تولید سیستم (و یا زیرسیستم) نمونه اولیه در محیط مرتبط با تولید
- MRL7: توانمندی تولید سیستم ها، زیرسیستم ها یا مولفه ها در محیط تولیدی
- MRL8: توانمندی تولید آزمایشی (خط پایلوت)، آمادگی برای شروع تولید در مقیاس کم
- MRL9: تولید در مقیاس کم، آمادگی برای شروع تولید با ظرفیت کامل
- MRL10: تولید با ظرفیت کامل و استقرار الگوهای تولید بهینه
منظور از سطج آمادگی بازار یا TRL چیست؟
- ایده: مشاهده و درک اصول علمی پایه و گزارش آنها
- طرح: مدلسازی ایده اصلی فناوری و کاربرد آن
- امکانسنجی: اثبات عملکرد در سطح مدل ریاضیاتی و آزمایشهای اولیه
- نمونه آزمایشگاهی: دستیابی به نمونه آزمایشگاهی کارآمد در محیط آزمایشگاهی
- نمونه اولیه: دستیابی به نمونه آزمایشگاهی کارآمد در محیطی که به محیط عملکرد واقعی شباهت دارد.
- نمونه کامل: دستیابی به نمونه اولیه کارآمد در محیطی که به محیط عملکرد واقعی شباهت دارد.
- اثبات عملکرد: اثبات عملکرد نمونه اولیه در محیط واقعی
- تولید نیمه صنعتی: تکمیل سیستم نهایی و دستیابی به شرایط لازم برای کاربرد عملیاتی افزایش مقایس تولید به سطح تولید پایلوت
- تولید انبوه: راهاندازی سیستم نهایی در محیط واقعی / راهاندازی خط تولید
راه ارتباطی با دبیرخانه ایدهها و نیازها چگونه است؟
در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام میتوانید از طریق شماره تماس 07136468114، پست الکترونیک info@nan.ac و یا پیام رسان بله به شماره 09020059788 با دبیرخانه ارتباط برقرار کنید.
ثبت ایده و نیاز توسط چه کسانی صورت میگیرد؟
ثبت نیاز فقط توسط شخصیت حقوقی صورت می گیرد اما ثبت ایده هم توسط شخصیت حقیقی و هم حقوقی امکانپذیر است.
پس از ثبت ایده چه اتفاقی میافتد؟
ایده ثبت شده در مرحله اول به دبیرخانه ارسال می شود و پس از بررسی اولیه دبیرخانه، در صورت تایید به نیازپرداز مربوطه ارسال می شود. در صورتی که نیازپرداز از ایده ثبت شده در راستای نیازش استقبال کند، این موضوع با پیامک به ایده پرداز اطلاع داده می شود و نیاز پرداز با ایده پردازجهت انجام مراحل بعدی اجرای طرح ارتباط برقرار خواهد کرد.
پس از ثبت نیاز چه اتفاقی میافتد؟
در صورتی که برای یک نیاز ثبت شده در سامانه ایده ای توسط یک ایده پرداز ثبت شود، پس ازتایید اولیه ایده توسط دبیرخانه به نیازپرداز ارسال میگردد تا مورد بررسی قرار گیرد و در صورت استقبال به مراحل بعد برود.
موضوعات انتخابی برای تعریف پارسا در طرح استادمحوری از کدام بخش سامانه انتخاب میشوند؟
اعضای محترم هیئت علمی می بایست موضوع مدنظر خود را برای تعریف پارسا از بین نیازهای ثبت شده در سامانه و از طریق مراجعه به صفحه نیاز مورد جستجو قرار بدهند. همچنین، از طریق پالایش داده ها می توانند دسترسی سریعتری به داده ها داشته باشند.
شروط خاتمه انجام کار پژوهش در راستای نیاز چیست؟
نظارت و ارزیابی گزارش نهایی طبق قرارداد مورد توافق طرفین، توسط کارگزاران انجام می شود. شرایط خاتمه طرح براساس ارائه گزارش قرارداد مورد توافق طرفین ایده پرداز و نیاز پرداز انجام می گردد و گزارش پایانی طرح توسط کارگزاران به متقاضیان طبق قرارداد مورد توافق طرفین ایده پرداز و نیاز پرداز انجام می شود. نظارت و ارزیابی و بررسی گزارش پایانی طرح توسط شورای پژوهشی دانشکده و دانشگاه یا واحد متناظر آن در وزارتخانه ها انجام می شود.
منظور از ارسال انبوه نیاز چیست؟
در صورتی که تعداد نیازهای سازمان بیشتر از 10 مورد باشد، امکان ثبت نیازها در قالب اکسل مورد تایید دبیرخانه به صورت آفلاین و ارسال فایل اکسل به آدرس info@nan.ac به منظور درون دهی خودکار توسط دبیرخانه وجود دارد. برای این منظور می توانید قالب اکسل را از گزینه ارسال انبوه در منو نیازها دریافت نمایید.
منظور از ارسال انبوه ایدهها چیست؟
در صورتی که تعداد ایده های سازمان بیشتر از 10 مورد باشد، امکان ثبت ایده ها در قالب اکسل مورد تایید دبیرخانه به صورت آفلاین و ارسال فایل اکسل به آدرس info@nan.ac به منظور درون دهی خودکار توسط دبیرخانه وجود دارد. برای این منظور می توانید قالب اکسل را از گزینه ارسال انبوه در منو ایده ها دریافت نمایید.
آیا همه افراد قادر به ثبت ایده میباشند؟
بله، تمامی افراد اعم از حقیقی یا حقوقی قادر به ثبت ایده میباشند.
آیا همه افراد قادر به ثبت نیاز میباشند؟
خیر، فقط نماینده حقوقی سازمان ها قادر به ثبت نیاز می باشند.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/