سفارش رپورتاژ آگهی: 09128237336

سامانه مشاغل خانگی به سامانه رصد اشتغال متصل می‌شود

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار از ایجاد ۱۴۰هزار فرصت شغلی در حوزه مشاغل خانگی در سال جاری خبر داد و گفت:آخرین مراحل فنی سامانه مشاغل خانگی در حال انجام است و به‌زودی به سامانه ملّی رصد اشتغال متصل می‌شود.

به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از تسنیم،مشاغل خانگی در راستای ایجاد کسب و کارهای کوچک و خرد خانگی طراحی شده است که با هدف افزایش درآمد خانوارها و حفظ بنیاد خانواده به ویژه ایجاد درآمد برای زنان سرپرست خانوار اجرا می‌شود. البته به گفته کارشناسان باید زنجیره کامل از مشاغل از مرحله تهیه مواد  اولیه تا تولید و بازار رسانی در این طرح نظر گرفته شود که طرح‌های پشتیبان مشاغل خانگی این هدف را تعقیب می‌کنند.

محمود کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار چندی پیش در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه سال گذشته 100 هزار شغل از محل طرح مشاغل خانگی هدف‌گذاری شده بود، گفت: در عمل 103 هزار کد ملی برای طرح مشاغل خانگی در سال قبل ثبت شد. این رقم در واقع 10 درصد از مشاغل ایجادی در سال گذشته را شامل می‌شد.

وی بیان کرد: تعهد برای ایجاد مشاغل خانگی در سال 1402 حدود 150هزار شغل بوده است. مطابق سامانه رصد تا کنون 130هزار تعهد مشاغل خانگی انجام شده است.

به گفته معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیش‌بینی می‌شود تا آخر سال به هدف‌گذاری 150 هزار فرصت شغلی از طریق مشاغل خانگی نائل شویم.امسال 5000 میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی بانک مرکزی به مشاغل خانگی اختصاص یافت.

کریمی بیرانوند بیان کرد: از مجموع اعتبارات در نظر گرفته ایجاد اشتغال در سال جاری حدود 65 درصد منابع برای مشاغل خانگی در زمینه مشاغل مستقل و پشتیبان جذب شده است.

*اختصاص5000 میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی بانک مرکزی به مشاغل خانگی

معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی در مورد منابع اختصاص یافته از بودجه کل کشور به مشاغل خانگی و میزان جذب منابع اظهار داشت: با انجام رایزنی و نیز همکاری بانک مرکزی، اعتبارات جهت پرداخت تسهیلات افزایش یافته است. در سال 1401 رقم اعتبارات 3000 میلیارد تومان بود که این رقم در سال 1402 به 4000 میلیارد تومان افزایش یافت و اخیراً نیز با تحقق هدف‌گذاری جذب تسهیلات نیمه اول سال، 1000 میلیارد تومان جدید نیز تأمین اعتبار شده که توزیع استانی این اعتبار نیز صورت گرفته است.

وی تاکید کرد، در واقع در سال جاری طی دو مرحله ( مرحله اول 4000 میلیارد تومان و مرحله دوم 1000 میلیارد تومان) و در مجموع مبلغ 5000 میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی بانک مرکزی به مشاغل خانگی اختصاص یافت.

*چند فرصت شغلی با اشتغال خانگی ایجاد شد؟

حالا آزیتا همتیان, رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار درباره ایجاد اشتغال مشاغل خانگی در گفت‌وگویی بیان کرده است: از ابتدای سال تاکنون 140هزار فرصت شغلی در حوزه مشاغل خانگی ایجاد شده که 93.3 درصد کل هدف‌گذاری انجام‌شده برای سال‌جاری است.

وی اظهار کرد: این آمارها طبق گزارشی است که مستقیم از سامانه وزارت کار دریافت می‌کنیم و با اطلاعات سامانه ملّی رصد اشتغال متفاوت است. در واقع آخرین خروجی از روند اشتغال، ثبت استان‌ها و تسهیلات‌دهی بانک‌هاست که در سامانه وزارت کار به ثبت می‌رسد.

به گفته همتیان، آخرین مراحل فنی سامانه مشاغل خانگی در حال انجام است و به‌زودی به سامانه ملّی رصد اشتغال متصل می‌شود.

همتیان با اشاره به‌کندی پرداخت تسهیلات بانکی اشتغال خانگی در ابتدای سال، گفت: درمجموع پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها در بحث مشاغل خانگی مثبت بوده و ضمن همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عملکرد خوبی از خود نشان داده‌اند.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی گفت: در حال حاضر براساس تفاهم‌نامه منعقدشده با معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، 20تعاونی تأمین نیاز مشاغل خانگی استانی تأسیس شده و در 11استان دیگر نیز تأسیس و راه‌اندازی این تعاونی‌ها در دست پیگیری است.

همتیان اظهار کرد: در ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، تأسیس اتحادیه کشوری تعاونی‌های تأمین نیاز مشاغل خانگی مصوب شده و این اتحادیه برای اولین بار ایجاد خواهد شد.

وی بر همین اساس پیش‌بینی کرده که با توجه به فرآیند تشکیل اتحادیه کشوری، راه‌اندازی 11تعاونی تأمین نیاز باقی‌مانده تا پایان سال محقق شود.

انتهای پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
منبع
تسنیم

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا