رئیس جمهور: دانشگاههای فنی و صنعتی در حوزههای دانشبنیان مؤثر هستند
رئیس جمهور گفت: دانشگاههای فنی و صنعتی کشور در حوزههای دانشبنیان حرف برای گفتن دارند و میتوانند خیلی در طرحهای عمرانی مؤثر واقع شوند.
به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از آنا، حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور صبح روز جمعه با حضور در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه در جریان آخرین دستاوردها و طرحهای این قرارگاه در حوزههای مختلف قرار گرفت.
سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران به همراه جمعی از فرماندهان سپاه و نیز مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و جواد اوجی وزیر نفت رئیس جمهور را در این بازدید همراهی کردند.
دستاوردهای قرارگاه سازندگی، جلوه های امید برای مردم است
رئیسی در جریان بازدید از ستاد مرکزی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) طی سخنانی در جمع مدیران و فرماندهان این قرارگاه با بیان اینکه توجه به مردم و ساختن جامعهای توأم با رفاه و عدالت برای جامعه بشری در کنار مجاهدت، سیره اهل بیت (ع) بوده است به تشکیل سپاه پاسداران از سوی حضرت امام (ره) با الگوگیری از این سیره متعالی اشاره کرد و گفت: حضرت امام (ره) با غرس نهال شجره طیبه سپاه پاسداران فصل جدیدی از جهاد و سازندگی در کشور را گشود که یکی از جلوههای افتخارآمیز آن در دفاع مقدس به نمایش گذاشته شد و در ادامه تجارب مهندسی رزمی در دفاع مقدس نیز به شکلگیری قرارگاه خاتمالانبیاء انجامید که در عرصه سازندگی کارهای بسیار بزرگی توسط آن صورت گرفته و ثمرات و آثارش در عمران و آبادانی کشور و رفاه مردم به خوبی قابل مشاهده است.
رئیس جمهور در ادامه تلفیق تلاش مخلصانه با دانش، تجربه، به کارگیری سرمایه انسانی کارآمد، تجهیزات پیشرفته و طراحی و اجرای بومی و ایرانی در جهت ساختن زیرساختها و زیربناهای اقتصادی کشور را هنر بزرگ قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) توصیف کرد و گفت: شکلگیری ایران قوی به همان اندازه که متکی به نیروی دفاعی قدرتمند، مجهز و آموزشدیده است به همان میزان وابسته به اقتصاد پیشرفته با بهرهگیری بههنگام از ظرفیتهای کشور است که خوشبختانه این قرارگاه با شناخت توانمندیهای عظیم موجود در کشور و استفاده شایسته و بههنگام از آنها در تقویت زیرساختهای کشور گامهای مهمی برای پیشرفت اقتصادی ایران برداشته است.
رئیسی در ادامه با تقدیر و تشکر صمیمانه از فرماندهان، مدیران، پیمانکاران و همه نیروهای قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در سراسر کشور که تحت هیچ شرایطی اجرای طرحها و پروژههای زیرساختی کشور را به تاخیر و تعویق نینداختهاند، تصریح کرد: امروز اقدامات ارزشمند و بهروز قرارگاه خاتمالانبیاء به ویژه در بخش فنی و مهندسی کاملا قابل رقابت با شرکتهای بزرگ خارجی است.
رئیس جمهور توجه به دانش و تجربه، به کارگیری نیروهای متخصص و متعهد و ارتباط مستمر با دانشگاه را از جمله ویژگیهای برجسته قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء عنوان کرد و افزود: علمپایه بودن و دانشبنیان بودن اقدامات و فعالیتهای این قرارگاه که به معنای واقعی مصداق ضمیمه کردن داناییها به تواناییهاست، بسیار ارزشمند و شایسته تقدیر است.
رئیسی تبدیل کردن تهدیدها و تحریمها به فرصت را از دیگر ویژگیهای مهم قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء برشمرد و افزود: عزیزان ما در این قرارگاه بهرغم همه تهدیدها و تحریمها نه تنها به فن آوریهای روز دنیا دست پیدا کردند بلکه با بومیسازی این فنآوریها و بهکارگیری آن برای سازندگی کشور در عرصههای مختلف دشمن را منفعل و متحیر کردهاند و طرحهای در حال احداث این قرارگاه نوید امیدآفرینی روزافزون در جامعه را میدهد.
رئیس جمهور تصریح کرد: کارِ بزرگ قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء تبدیل یأس دشمنساخته به امیدواری در جامعه به ویژه در نسل جوان، دانشگاهیان و کارآفرینان کشور بوده است.
«کمک و همیاری به دولت برای رفع ناترازیها به ویژه در حوزه انرژی و تکمیل زنجیره ارزش در کشور»، «توجه مضاعف به فعالسازی اقتصاد دریا به عنوان یکی از مزیتهای مهم کشور»، «مساعدت و نقشآفرینی در جهت جبران عقبماندگیها در بخش مسکن»، «توجه به داشتن زمانبندیهای دقیق در اجرای طرحها» و «بهرهگیری بیشتر از توان بخش خصوصی در پروژهها و طرحها» از جمله توصیهها و نکات مطرح شده از سوی دکتر رئیسی به مدیران و فرماندهان قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء جهت ارتقاء کیفی و کمی عملکرد این قرارگاه بود.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت به نمایش گذاشتن جلوههای کارآمدی و نقاط قوت و پیشرفت کشور، تصریح کرد: صدور خدمات فنی- مهندسی به دیگر کشورها از سوی این قرارگاه از جمله اقدامات بسیار مهم و ارزشمند این قرارگاه و نماد و نمودی از کارآمدی، توانمندی، قدرت و قوت کشور است که تبیین آن میتواند برای مردم امیدآفرین باشد.
رئیسی با گرامیداشت یاد همه شهدای کشور و نیز شهدای مقاومت اسلامی فلسطین، تصریح کرد: امیدواریم به زودی شاهد پیروزی رزمندگان مقاومت در غزه باشیم و نابودی رژیم غاصب صهیونیستی و فتح و ظفر ملت فلسطین را در قدس شریف جشن بگیریم.
استفاده از ظرفیتهای قرارگاه در ساخت مسکن
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی نیز گفت: به بسیاری از تکنولوژیهای حوزه حمل و نقل دسترسی پیدا کردهایم. اخیرا نیز اقدامات خوبی را در حوزه مسکنسازی آغاز کردیم که در بخش مسکن هم بتوانیم از ظرفیت خوبی که در قرارگاه تجمیع شده است استفاده کنیم.
جواد اوجی وزیر نفت نیز گفت: به جرات میگوییم بیش از ۱۳۲ پروژه بالادستی و پاییندستی و پروژههای کلان که عمدتا این پروژهها، پروژههایی هستند که شاید بخشهای خصوصی در انجام آن ناتوان باشند قرارگاه خاتم ورود میکند.
سردار عبدالرضا عابد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا هم از رقابت با شرکتهای خارجی و انحصارشکنی در اجرای طرحهای خاص تا استفاده از توان داخلی گفت: استفاده از توان بیش از ۵ هزار پیمانکار بخش خصوصی با بیش از ۱۵۰ هزار نیرو صورت گرفته است.
وی افزود: خیلیها فکر میکنند قرارگاه کل کار را بهکار میگیرد و صددرصد از توان خود استفاده میکند در صورتی که اینگونه نیست. ما دست اکثر پیمانکاران بخش خصوصی را گرفتیم و به آنها کمک کردیم و آنها را پشتیبانی میکنیم.
بازدید رئیسی از نمایشگاه طرحهای راهبردی/ ارتباط برخط با دست اندرکاران ۱۱ طرح کلان در حال احداث
رئیسی صبح امروز جمعه با حضور در ستاد مرکزی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) از نمایشگاه طرحهای راهبردی این قرارگاه شامل بخشهای مختلف نفت و پتروشیمی، راه و شهرسازی، صنعت و معدن، ارتباطات و فناوری اطلاعات، کشاورزی و امنیت غذایی، صنعت آب و برق و بنادر و دریانوردی بازدید کرد.
رئیس جمهور با مرکز فرماندهی و پایش پروژههای این قرارگاه به صورت برخط و از طریق ویدئو کنفرانس با مهندسان و متخصصان حاضر در ۱۱ طرح در حال احداث قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) ارتباط برقرار کرد و در جریان آخرین وضعیت احداث این پروژهها قرار گرفت.
راه آهن چابهار- زاهدان، خلیج گرگان، انتقال آب زاهدان، دکل حفاری ظفر ۳، فاضلاب اهواز، مهر خلیج فارس، خط لوله صالح آباد، متروی قم، بندر پارسیان، مصلای امام خمینی (ره) و فولاد بافت کرمان از جمله ۱۱ طرح در حال احداث این قرارگاه بود که دکتر رئیسی به صورت زنده در جریان روند ساخت آنها قرار گرفت.
به گفته مدیران و فرماندهان قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در حال حاضر ۶۱ پروژه ملی و راهبردی با مشارکت این قرارگاه و دولت در قالب طرح تلاش و خدمت از ابتدای خرداد ۱۴۰۲ آغاز شده و در پایان سال ۱۴۰۳ در اقصی نقاط کشور به اتمام میرسد. طی ۶ ماه گذشته نیز ۱۵ طرح از ۶۱ طرح یاد شده طبق زمانبندی و برنامهریزی احداث و تحویل شده است.
انتهای پیام/