درباره صدور ۱۳۴ ابلاغیه تولید بار اول برای شرکتهای دانشبنیان
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، از صدور ۱۳۴ ابلاغیه تولید بار اول برای شرکتهای دانشبنیان خبر داد.
به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از آنا، اسدی فرد، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه قانون جهش تولید دانش بنیان در سال ۱۴۰۱ به تصویب رسیده است، گفت: این قانون، یکی از مهمترین و کارآمدترین قوانینی است که در کشور تصویب و اجرا شد و در ادامه قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیانها مصوب ۱۳۸۹ بود.یک دهه اجرای این قانون باعث شد کشور از تراز بالاتری در حوزه قابلیتهای مبتنی بر دانش برخوردار شود و نهال نوپایی که زمانی پایه گذاری شد اکنون به درختی در حال ثمر تبدیل شود.
اسدی فرد افزود: معاونت علمی در دوره چهارم فعالیت خود متناسب با این فضا فعالیت خود را شروع کرده است؛ در این میان هم گفتمان جامعه مبنی بر حمایت از دانش بنیان ها شکل گرفته است. در واقع جامعه از دانش بنیان ها انتظار دارد که مسائل را حل کنند.
به باور وی، رویکرد حمایت از شرکتهای دانشبنیان، عمدتا معطوف به شرکتهای کوچک و متوسط فعال در حوزه تولید محصولات با فناوری پیشرفته بود، اما اقتصاد کشور تحت تاثیر صنایع بزرگ مثل پتروشیمی و فولاد است که عمدتا دولتی و نیمهدولتی و بخشی هم خصوصی هستند.
اسدی فرد، با اشاره به ظرفیتهای قانونی تولید بار اول در ماده ۱۰ قانون جهش تولید دانش بنیان و اعتبار مالیاتی در ماده ۱۱ این قانون گفت: تا قبل از سال ۱۳۹۷، دستگاههای دولتی بر اساس قانون مناقصات به سختی میتوانستند کالاهای فناورانه مورد نیاز خود را بومی سازی کنند و برای رفع نیاز خود اقدام به برگزاری مناقصه و واردات محصولات فناورانه میکردند. از طرفی اگر شرکت های دانش بنیان در این مناقصات شرکت میکردند، به دلیل اینکه هنوز محصولی را به تولید نرساندهاند، رد میشدند.
وی افزود: اما این مصوبه در معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، امکان بومی سازی سادهتر را فراهم میکند و روند واردات این محصولات را تغییر میدهد به طوری که محصولات ایرانی دانش بنیان جایگزین محصولات وارداتی میشود.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری ادامه داد: در این راستا نیاز دستگاههای اجرایی به جای واردات با هزینههای بالا، توسط شرکت های دانش بنیان با توانایی بالا رفع میشود و شرکت هایی که برای بار اول اقدام به تولید یک محصول فناورانه میکنند زیر چتر مصوبه معاونت علمی و فناوری قرار گرفته و مشمول حمایتهای مالی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز خواهند شد.
به گفته وی، برنامه تولید بار اول کالاهای فناورانه در ادامه و در قالب ماده ۱۰ قانون جهش تولید دانش بنیان در سال ۱۴۰۱ به تصویب مجلس و شورای نگهبان رسید و آئیننامه اجرایی آن نیز در نخستین جلسه شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان به ریاست آیت الله رئیسی در تیرماه ۱۴۰۱ به تصویب رسید و ابلاغ شد.اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه هم موضوع مهمی است که صنایع می توانند از ظرفیت ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان استفاده کنند.
اسدی فرد در پایان به ارائه گزارشهای آماری از توزیع ۱۳۴ ابلاغیه تولید بار اول بر اساس نوع شرکت دانش بنیان پرداخت و خاطر نشان کرد: ۷۷ ابلاغیه برای شرکتهای دانش بنیان نوپا به ارزش ۱۴۳ میلیون دلار، ۲۹ ابلاغیه برای شرکتهای دانش بنیان نوآور به ارزش ۷۷ میلیون دلار و ۲۸ ابلاغیه برای شرکتهای دانش بنیان فناور به ارزش ۳۳ میلیون دلار صادر شده است
انتهای پیام/