برج علم و فناوری لارستان با حضور معاون علمی رئیس جمهور افتتاح شد
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور در مراسم افتتاح برج خیرساز علم و فناوری لارستان گفت: این مرکز خیرساز، سازهای بی نظیر است که می تواند با توجه به مراودات لارستان مرکز صادرات دانشبنیانهای کشور باشد.
به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از فارس، همزمان با دومین سفر هیئت دولت به استان فارس معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور روز جمعه در لارستان حضور یافت و برج علم و فناوری خیرساز این شهرستان را افتتاح کرد.
معاون علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در مراسم افتتاح برج علم و فناوری لارستان اظهار داشت: اقتصاد دانشبنیان دارایی اصلی اش فناوری است، امروز تعیین کننده قدرت یک کشور فناوری است، اگر صد شرکت بزرگ دنیا را کنار هم قرار دهیم بیش از ۹۰ درصد داراییشان فناوری است.
روح الله دهقانی فیروزآبادی افزود: اقتصاد دانشبنیان یک مقوله تحول ساز است، اقتصادی که میتواند ارزش افزوده های چند صد برابری ایجاد کند، ما شرکتهایی را داریم در کشور که با استفاده از فناوری صددرصد سود دارند.
وی با تأکید بر ضرورت حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان گفت: باید بجای پرداختن به اقتصاد سرمایه محور دولتی به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت کنیم، در کشور ما نخبههایی هست که هیچ جا پیدا نمیشود، اقتصاد دانشبنیان را نباید دولتی متولیاش باشد بلکه این نهاد یک نهاد مردمی است، این اقتصاد را باید مردم راه بیاندازند و جلو ببرند که قطعأ موفق خواهند بود.
معاون علمی رئیس جمهور با تقدیر از فعالیت خیرین و کارهای خدمت رسانشان عنوان داشت: در دین ما هیچ موضوعی به اندازه کار و کسب حلال مورد تأکید بسیار است نُه جزء عبادت کسب و کار حلال است، کار و تلاش است که اشتغال میآورد و فقر و بیکاری را از بین میبرد، خیرین ما با تلاش هایی که می کنند رونق آفرین شدند، با ساخت مدرسه، مسجد، درمانگاه، محل تفریح و بازی کارهای عام المنفعه کردهاند اما پذیرش ریسک سرمایهگذاری کمی پایین است و برخی خیرین فکر میکنند این سرمایهگذاری کار را از حالت خیر بودن خارج می کند.
دهقانی فیروزآبادی برج علم و فناوری لارستان را مرکزی برای صادرات محصولات دانشبنیان دانست و تصریح کرد: برج علم وفناوری لارستان سازهای بی نظیر است هم از نظر ساخت و ساز و هم خیری که بانی این فکر و ایده نو بوده است، این برج حمایتی از دانشبنیانهاست و با توجه به مراودات تجاری که لارستان دارد می تواند ظرفیت و مرکز مهمی برای صادرات محصولات دانشبنیان کشور باشد.
قانون جهش تولید حمایت بسیار و خاصی از شرکتهای دانشبنیان دارد، شرکت هایی که زیر ۵ میلیارد در سال فروش دارند و زیر ده نفر پرسنل تخصصی دارند به مدت پنج سال فروششان مطلقأ معاف از مالیات است و بقیه شرکت ها هم از اعتبارات مالیاتی استفاده کنند.
مطالبات مردم لارستان از رئیس جمهور
فرماندار ویژه لارستان در افتتاح برج علم و فناوری لارستان اظهار داشت: مردم لارستان دو ماه است منتظر حضور رئیس جمهور در این منطقه بودند و از لغو شدن این سفر بسیار ناراحت شده اند و باز هم منتظرند تا در یک سفر خاص به لارستان بیایند.
داریوش دهقان با اشاره به ظرفیتهای لارستان افزود: لارستان بزرگ خاستگاه ظرفیتهای بسیاری است، این سرزمین خاستگاه نخستین حکومت اسلامی است، ظرفیت مردمی در اینجا بسیار است، وحدت شیعه و سنی در لارستان بی نظیر است و به مودت رسیده است، مثال این وحدت را در هیچ کجای کشور نمی توان پیدا کرد. ظرفیت اقتصادی در این منطقه بسیار است اما متأسفانه از آن استفاده نمی شود، این ظرفیت با نفوذ سیاسی به مسائل نیک اندیشی گره خورده است. نیک اندیشی اینجا به یک فرهنگ تبدیل شده است.
فرماندار ویژه لارستان با اشاره به مطالبات مردم لارستان خطاب به معاون علمی رئیس جمهور گفت: راه اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی یکی از تقاضاهای ما از شما است، ایجاد اداره کل راهداری یکی از تقاضاهای ما از دولت است طبق قانون هر شهرستانی که اداره کل راه و شهرسازی دارد باید اداره کل راهداری داشته باشد، راه آهن لار به زاهد محمود تا حدودی کار شده است جزء پیوست بودجه است اما در سالهای اخیر از پیوست بودجه خارج شده است، پست ۴۰۰ کیووات لارستان از مصوبات سفر مقام معظم رهبری بوده است تا حدودی پیش رفته است اما راکد مانده است.منطقه ویژه اقتصادی لارستان هم از مصوبات سفر مقام معظم رهبری بوده است اما همچنان بی سرانجام است.
دهقان افزود: آبرسانی از خط سد سلمان فارسی از دیگر مطالبات مردم این شهرستان است، شش بخش جنوب استان فارس با بحران آب دست و پنجه نرم می کنند و عزم دولت را برای حل این بحران می طلبد.
فرماندار ویژه لارستان عنوان داشت: برج علم و فناوری خیرساز با مشارکت خیران بنیاد نیک اندیشان هاشمی و پیگیریهای رئیس مرکز رشد علم و فناوری لارستان با اعتبار بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان ساخته شده است.
داریوش دهقان افزود: در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۵۰ میلیارد ریال برای تجهیز برج علم و فناوری لارستان از سوی دولت تخصیص یافت، با پیگیریهای صورت گرفته در سال جاری مبلغ ۵۰ میلیارد ریال از سوی دولت برای تجهیز این برج خیرساز تامین اعتبار و جذب شده است.
وی گفت: این ساختمان که با سه هزار و ۶۰۰ متر مربع زیربنا در پنج طبقه ساخته شده، از ظرفیت ارائه خدمات به ۱۲ شهرستان جنوب فارس و شمال غرب هرمزگان که بدون زیرساختهای فناوری هستند، برخوردار است.
برج علم و فناوری لار پیشران در اقتصاد
رئیس برج علم و فناوری لارستان برج علم و فناوری لارستان را پیشران اقتصاد دانشبنیان دانست و اظهار داشت: این مرکز به اشتغالزایی جوانان و دانشآموختههای دانشگاهی کمک میکند.
قناعت پور افزود: این طرح علمی با هدف تحقق کریدور صادراتی محصولات دانشبنیان با محوریت حوزه خلیج فارس و اجرای تفاهمنامه همکاری با دفتر تبادلات و تعاملات بین المللی معاونت علمی ریاست جمهوری اجرا شده است.
خیری که گمنام کار خیر می کند
مدیرعامل بنیاد نیک اندیشان هاشمی لارستان در افتتاح برج علم و فناوری لارستان گفت: خیرین در طول سالهای متمادی به دلیل علاقه به زادگاهشان اقدام به کار خیر کردند، کار خیر به معنای این نیست که خیرین از بقیه پولدارتر هستند بلکه مهم نیتی است که دارند.
منصور اسماعیلی افزود: خیر برج علم و فناوری لارستان در نهایت تواضع و گمنامی اقدام به ساخت این برج کردند و هیچ زمان تمایل به افشای نامشان و حضورشان را ندارند، حتی زمانی که از ایشان دعوت کردم تا به صورت ناشناس بیایند و در این جلسه بنشینند نپذیرفتند و باز هم در نهایت تواضع از مسئولین برای حضور تشکر کردند!
وی خطاب به معاون علمی رئیس جمهور گفت: از شما تقاضا داریم که صندوق نوآوری و شکوفایی در سریع ترین زمان برای این برج علم و فناوری اختصاص و راهاندازی شود.
پایان پیام/