نظریه «پنجره شکسته» راه‌حل مهمی برای سازمان‌ها

مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی چترا

در اوایل سال ۱۹۸۲ ماهنامه آتلانتیک، مطلبی تحت عنوان پنجره‌های شکسته منتشر کرد و نویسندگان آن مطلب (جیمز ویلسون و جورج کلینگ) که یکی در مدیریت شهری و دیگری در جرم‌شناسی تخصص داشتند، مثال جالبی را مطرح کردند.

به گزارش کارآفرینی پرس، این تئوری در همان زمان که شهر نیویورک با معضلات شدیدی در زمینه تخریب المان‌های شهری توسط خرابکاران خیابانی و مواردی مانند دیوار نویسی‌های معروف به گرافیتی دست و پنجه نرم می‌کرد توسط پلیس شهر نیویورک به کار گرفته شد تا از هرج و مرج‌های شهری بکاهد که کاملا موثر واقع شد.

برای دریافت فایل اصلی مقاله پنجره‌های شکسته اینجا را کلیک کنید.

تئوری پنجره شکسته می‌گوید: فرض کنید تعداد اندکی از پنجره‌های یک ساختمان شکسته باشد، اگر این پنجره‌ها برای مدت طولانی درست نشوند، خرابکاران میل بیشتری برای شکستن سایر پنجره‌ها پیدا می‌کنند و تعداد بیشتری از آن‌ها را می‌شکنند. اگر این وضع ادامه پیدا کند، پس از مدتی ساختمان کاملا متروکه خواهد شد و به تصرف خرابکاران درخواهد آمد.

آن‌ها مثال دیگری نیز آوردند: اگر مقداری زباله روی پیاده‌رو ریخته باشد، مدتی بعد کیسه‌های زباله بزرگ‌تر در آنجا قرار خواهد گرفت و در نهایت پیاده‌رو به محل انباشت زباله تبدیل خواهد شد.

مقاله پنجره شکسته در ماهنامه آتلانتیک مقاله‌ای نسبتاً طولانی بود که در نهایت با این نتیجه گیری ختم می‌شد:

سال‌هاست در پزشکی بحث بر این است که بهداشت بر درمان مقدم است. آمارها، پلیس و مردم هم نباید صرفاً‌ به‌دنبال جرم‌ها ‌و آسیب‌های فردی باشند [که شاکی مشخص دارد]. باید بکوشیم جامعه‌ای را حفظ و نگهداری کنیم که هر جنسی از پنجره‌های شکسته را نداشته باشد.

راه‌حل تئوری پنجره شکسته چه بود؟ 

راه‌حل بیان می‌کند هرگاه خرابکاران پنجره‌ای را شکستند به سرعت شیشه شکسته را تعویض کنید و اجازه ندهید شیشه شکسته باقی بماند. البته زمانی که تمام شیشه‌ها سالم است باید تلاش کنید مانع از شکستن شیشه‌ها توسط خرابکاران شوید و سریعا آن‌ها را شناسایی و مجازات کنید، اما تحت هیچ شرایطی نباید اجازه دهید پنجره‌ای شکسته باقی بماند.

تئوری پنجره شکسته نه فقط در مدیریت شهری بلکه در مدیریت تمام سازمان‌های خصوصی و دولتی، انتفاعی و غیرانتفاعی و حتی زندگی شخصی بسیار کارآمد است. 

اگر یک تکه کاغذ ناکارآمد روی میزتان نگه‌داری کنید، کمتر از ۳ ماه دیگر میز شما به زباله‌دانی از کاغذهای ناکارآمد تبدیل می‌شود. 

اگر یک قسمت از خودروی شما دچار نقص می‌شود و آن را درست نمی‌کنید، کمتر از ۳ سال دیگر خودروی شما به یک اتومبیل اوراقی مبدل خواهد شد.

در مدیریت یک سازمان هم شما همیشه باید از تئوری پنجره شکسته استفاده نمایید. 

اگر امروز در انبارتان دو کالا در جای خود قرار نگرفته‌اند، روزی خواهد رسید که این بی‌نظمی انبار شما را فلج نماید. 
اگر امروز بی‌دلیل ۱۰ هزارتومان از دخل مغازه یا شرکت خود برداشته‌اید روزی خواهد رسید که با کسری چند میلیونی مواجه شوید. 

اگر این روز ها ۱۰ دقیقه تاخیر دارید روزهایی در پیش است که سیستم شما کاملا بی‌نظم و از هم گسیخته خواهد شد. 
اگر حساب‌های مالی خود را به درستی ثبت و یادداشت نمی‌کنید، روزهایی خواهد رسید که هیچ‌گونه مدیریت مالی بر کسب‌وکار خود نخواهید داشت.

 طبق این تئوری هر آشفتگی و مورد نامطلوبی که ایجاد می‌شود باید در سریع‌ترین زمان ممکن به حالت اول بازگردد تا هم انرژی کمتری صرف تغییر دادن آن شود و هم این‌که انگیزه‌ها برای تکرار و ایجاد مجدد آن مورد نامطلوب به حداقل برسد. 

مواظب پنجره‌های شکسته ذهنمان باشیم…

منبع عکس: سایت متمم

پایان پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
منبع
متممaraz amiri
برای مشاهده کلیک کنید.

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا