ابلاغ احکام مالیاتی قانون جهش تولید دانش‌بنیان

مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی چترا

رییس سازمان امور مالیاتی کشور، احکام مالیاتی قانون جهش تولید دانش‌بنیان را برای اجرا ابلاغ کرد.

به گزارش کارآفرینی پرس به نقل از ایرنا، قانون جهش تولید دانش‌بنیان که اردیبهشت ماه سال جاری به تصویب نمایندگان مجلس رسید و شورای نگهبان هم آن را تایید کرد، مسیر را برای توسعه فعالیت‌های زیست بوم فناوری و نوآوری از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، پارک‌های علم و فناوری، دانشگاه‌ها و سایر نقش آفرینان این زیست بوم فراهم کرد.

یکی از محورهای حمایتی این قانون، توجه به الزام‌های مالیاتی است و قانون، مسیرها را برای بهره مندی فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری از معافیت‌ها و حمایت‌های مالیاتی هموار می‌کند.

بر اساس احکام مالیاتی مرتبط با قانون جهش تولید دانش بنیان که از سوی داود منظور رییس سازمان امور مالیاتی ابلاغ شد، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید موضوع ماده ۶۱ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور الحاقی مصوب ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ با همکاری دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری موظف است نسبت به تشخیص نقاط آسیب پذیر اقتصادی و صنعتی ناشی از تحریم ها اقدام کند و اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در حوزه های اقتصادی و صنعتی که در فهرست تحریم ها قرار گرفته اند را با ارایه مشاوره و رفع چالش‌های آنها در حوزه های آسیب پذیر ازجمله تعاملات بین المللی، مالیات، گمرک، تسهیلات بانکی و تبادلات ارزی مورد حمایت قرار دهد.

استفاده از معافیت‌های بیمه‌ای و مالیاتی برای کالای ایران‌ساخت

همچنین بر اساس ماده ۷ این قانون برای حمایت از محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت، دستگاههای اجرائی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مجازند با شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری قرارداد مرتبط با کاال و خدمات دانش بنیان از محل بودجه پژوهشی در آن دستگاه‌ها منعقد کنند. مزایای الف و ب ماده ۱۲ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایران ساخت به قراردادهای آن‌ها در حوزه تولید کالا و خدمات دانش بنیان تسری می یابد.

حمایت های مالیاتی در جهت تقویت تولیدات دانش‌بنیان و فعالیت های تحقیق و توسعه

با هدف جهت دهی حمایت های مالیاتی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد دانش بنیان در ماده ۱۴۱ قانون مالیات های مستقیم عبارت و کالاهای واسطه ای نیمه خام بعد از عبارت های بیست درصد ۲۰ درصد درآمد حاصل از صادرات مواد خام و فهرست مواد خام و کالاهای نفتی اضافه می شود.

ماده ۱۴۱ قانون مالیات های مستقیم صد درصد ۱۰۰ درصد درآمد حاصل از صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات بخش کشاورزی و بیست درصد ۲۰ درصد درآمد حاصل از صادرات مواد خام و کالاهای واسطه ای نیمه خام مشمول مالیات با نرخ صفر می‌شود. فهرست مواد خام و کالاهای نفتی و کالاهای واسطه ای نیمه خام به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و نفت و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به تصویب هیأت وزیران می رسد.

مشوق های مالیاتی برای فعالیت های دانش‌بنیان

معادل هزینه انجام شده برای فعالیت های تحقیق و توسعه، به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکت ها و مؤسسات متقاضی اعطا می شود و معادل آن از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه مذکور یا سال های بعد کسر می شود.

آیین نامه اجرایی این بند حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد. مسوول نظارت بر اجرای این بند شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان خواهد بود.

در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، یک بند به عنوان بند «د» به ماده ۱۲۷ قانون مالیات های مستقیم، تحت عنوان «کمک های بلاعوض دولتی به شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در مراکز» الحاق شده است که بر اساس آن، مواردی چون کمک های نقدی و غیر نقدی بلاعوض سازمان های خیریه یا عام المنفعه یا وزارتخانه ها یا موسسات دولتی و شرکت‌های دولتی یا شهرداری ها یا نهادهای انقلاب اسلامی به اشخاص حقیقی غیر از مواردی که مشمول مالیات فصل حقوق است، وجوه یا کمک های مالی اهدایی به خسارت دیدگان جنگ، زلزله، سیل، آتش سوزی و یا حوادث غیر مترقبه دیگر، جوایزی که دولت برای تشویق صادرات و تولید و خرید محصولات کشاورزی پرداخت می‌کند، کمک های بلاعوض دولتی به شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری با هدف توسعه فناوری مشمول مالیات اتفاقی نخواهند بود.

حمایت‌های مالیاتی برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه

با هدف توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت، صنایع و واحدهای تولیدی دارای واحد تحقیق و توسعه که با یکی از واحدهای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی مرتبط، با اولویت استان محل استقرار آن صنعت یا واحد تولیدی، تفاهمنامه همکاری منعقد کنند، قراردادهای تحقیق و توسعه مربوط با این تفاهمنامه ها، مشمول مزایای طرح شده در بند «ب» ماده ۱۱ این قانون نیز می شوند.

همچنین تمامی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی موظف هستند کارگروه ارتباط با صنعت و معدن را با حضور نمایندگان صنعت و یا واحدهای تولیدی با اولویت استان محل استقرار آن دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی تشکیل دهند.

تسهیل سرمایه گذاری در حوزه دانش‌بنیان

در این قانون به ضرورت های تامین مالی و تسهیل سرمایه گذاری در زیست بوم دانش بنیان نیز توجهی ویژه شده است. با هدف توسعه صادرات محصولات دانش بنیان و ایجاد شبکه های شرکت های دانش بنیان در بخش های مختلف اقتصاد، بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی و سازمان تأمین اجتماعی موظفند با رعایت محرمانگی امکان دریافت الکترونیکی و برخط داده های مرتبط با فعالیت شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و فناور را برای معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و صندوق نوآوری و شکوفایی فراهم کنند.

پایان پیام/

اگر به دنبال مطالب مفید هستید موفقیت شناسی را به شما معرفی می‌کنیم
منبع
ایرنا
برای مشاهده کلیک کنید.

پایگاه خبری کارآفرینی پرس

اولین و تنها رسانه برخط اختصاصی کارآفرینی در ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا